FSS jedva dočekao da nam odrapi kaznu

Izvor: Politika, 23.Apr.2010, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS jedva dočekao da nam odrapi kaznu

Zvezdin sportski direktor Ivan Adžić i dodaje: Sami smo najveći krivci za poslednja dva neuspeha. – Partizanovo gnezdo u Savezu. – Sudija Santrač dvostruko oštetio Zvezdu. – „Sigurno bismo pobedili Javor da je bilo publike”

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić, pošto su „crveno-beli” u samo četiri dana načinili pet koraka unazad i izgubili prvo mesto u fudbalskom prvenstvu, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je da će Zvezda do kraja sezone igrati s mnogo energije, želje, htenja, kao i da će izgarati do poslednjeg atoma snage.

– To je recept za uspeh i to nas je donedavno krasilo, do neuspeha u Čačku i poraza protiv Javora na praznoj „Marakani”. Te dve utakmice, koje smo odigrali ispod potrebnog nivoa, ne mogu da poremete opšti utisak o našoj sjajnoj sezoni, jednoj od najboljih, i to posle najgore u istoriji kluba. Nama iz sportskog sektora je dužnost da ekspresno oporavimo ekipu, da trgnemo igrače, kako bi bili potpuno spremni za poslednjih pet mečeva u šampionatu i finale Kupa. Ako igrate pošteno, dešava se da izgubite od manjih klubova, taj problem imaju i ekipe u koje je uloženo stotine miliona evra. To je draž fudbala i zato je najpopularniji sport na svetu – kazao je Adžić.

Na utakmici protiv superligaša iz Ivanjice, bio je i jedan sporni momenat, kada je glavni sudija Dejan Santrač pokazao desnom beku domaćih Ninkovu žuti karton zbog navodnog simuliranja, posle pada u šesnaestercu gostiju, mada se stekao utisak da je trebalo da pokaže na belu tačku.

– Nisam se bavio suđenjem ni kada su optuživali naš klub da nam sudije pomažu. Neću da pričam o tome, ali se nadam da će neko u sudijskoj organizaciji pogledati snimak i proceniti da li su takve greške dozvoljene ili nisu. Kada bih se time bavio, mogao bih da kažem da nam na poslednje dve utakmice nisu dosuđena dva penala. Ninkov je dodatno kažnjen, pa će propustiti narednu utakmicu u Kuli protiv Hajduka. Da ne pričam o tome kako se rivalima našeg glavnog protivnika poništavaju čisti golovi – naglasio je Adžić.

Zvezdin sportski direktor je posebno istakao da Crvena zvezda, iako najveći klub na ovdašnjim prostorima, godinama unazad nema prijatelja u fudbalskog organizaciji. Rukovodstvo Saveza je praktično Partizanovo gnezdo, jer su predsednik i potpredsednik saveza, Tomislav Karadžić i Ivan Ćurković, bili i predsednici Partizana, a potpredsednik FSS Dragoljub Vukadinović je član uprave „crno-belih”…

– To stanje smo zatekli, jer smo u klubu nepunih godinu dana. Sudijama neka se bave oni koji su nadležni za to, ali neka ih još ne nagrađuju za ovo što su uradili. Ipak, za poslednja dva neuspeha smo sami najveći krivci. Protiv Javora smo promašili pet-šest prilika, a protiv Borca tri. Na tim mečevima smo bili malokrvni, nismo dali sve od sebe – rekao je Adžić.

Na praznoj „Marakani” je bila sablasna atmosfera, fudbal bez publike, a „crveno-beli” bez „delija” i huka sa severne tribine anemični i nemoćni…

– Drakonska kazna Disciplinske komisije FSS nas je poremetila, jer je na našem stadionu bilo u proseku više od 15.000 gledalaca, a navijači su nam uvek bili dvanaesti igrač. Da je bilo publike, siguran sam da bismo pobedili Javor. Nama su verni navijači izuzetno bitni, dok većini klubova nisu, jer ih i nemaju. Kao da su u Savezu jedva čekali neki incident da nam odrape kaznu. Da li se u ovoj zemlji još neko seća ubistva mladog Aleksandra Radovića na stadionu Partizana? Ovim poređenjem ne želim da opravdam bezumni čin onoga koji je na „severu” ranio našeg navijača. On je pucao i u Zvezdu, sve naše navijače, igrače i fudbal uopšte. Od policije, tužilaštva, svi su naveli da je Zvezda uradila sve što je morala po zakonu, ali smo opet drastično kažnjeni. Ali, koliko vidim, ovde se najmanje gleda interes srpskog fudbala. Na svim utakmica je bilo ukupno 12.000 gledalaca, a nas je nedavno protiv Vojvodine bodrilo 20.000 navijača. Ali, koga je u Srbiji briga za gledaoce, mnogi gledaju samo kako Zvezdu da sapletu. Sve ovo osećam, pre svega kao sportista – u dahu je govorio Adžić.

Pobedićemo u „večitom derbiju”

Na pitanje šta dalje, sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić je odgovorio:

– Sada imamo bod manje od najljućeg rivala, mada smo donedavno imali četiri više. Igraćemo jedni protiv drugih i pobedićemo Partizan na njegovom stadionu. Učinićemo sve da derbi ne odluče nesportski detalji poput ovog protiv Javora, kada nas je sudija Santrač dvostruko oštetio: nije dosudio penal i istovremeno izbacio Ninkova iz stroja za meč u Kuli. U direktnom duelu, pokazaćemo da smo bolji od „večitog” rivala i to će cela Srbija videti, jer će valjda biti TV prenosa. Dolazi vreme za naš prkos i inat, da svima koji nas sapliću pokažemo da im neće proći ono što su naumili.

L. Delić

[objavljeno: 23/04/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.