FMP uveo Zvezdu u dramu – Davidovac trojkom doneo polufinale KRK

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 23:19

FMP uveo Zvezdu u dramu – Davidovac trojkom doneo polufinale KRK

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u meču 1/4 finala Kupa Radivoja Korača u Nišu 80:75 posle sjajne predstave oba tima.

Branilac trofeja u polufinalu čeka lakši posao - duel protiv ekipe Čačak 94 koja je na opšte iznenađenje eliminisala Borac.

Zvezda je tek trojkom Davidovca 15 sekundi pre kraja "slomila" otpor Železnika i obezbedila pobedu.

Sve do tog momenta meč je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apsolutno ujednačen, rezultatski neizvestan uz seriju atraktivnih poteza na obe strane - publika je zaista uživala u čarima košarke.

Presudio je, na kraju, pojedinačni kvalitet srpskog evroligaša koji je u svojim redovima imao raspoložene Nedovića (20p), Davidovca (15p) i Hange (13p).

Važna je bila i rola Dalibora Ilića koji je svih sedam poena postigao u poslednjoj deonici - dve trojke iz dva pokušaja i alej-ap dvojku - nakon čega je Zvezda uspostavila prednost od 5-6 poena razlike i do kraja održala vođstvo na svojoj strani.

Sve vreme na drugoj strani sjajno je igrao bivši centar Zveze Ognjen Kuzmić koji je urpavo protiv dojučerašnjeg tima odigrao partiju sezone - bio je najefikasniji u poraženom sastavu sa 18 poena.

Upisao je i 15 skokova.

Njemu uz rame bio fenomenalni Nikola Šaranović (17p) koji se kao čigra kretao kroz odbranu Zvezde, doduše zatajio je u trećoj deonici, ali je često bio neuhvatljiv za odbranu crveno-belih, za ovaj put lišenu pomoći Branka Lazića.

Sferopulos je, uz kapitena, za ovu priliku zbog povrede poštedeo i Miloša Teodosića.

Najveća prednost jednog tima bila je na strani Zvezde, jedanaest poena (71:60) nakon trojke Nedovića, no bila je kratkog roka.

Brzopotezno, FMP je preko Šaranovića i Kuzmića vratio neizvesnost serijom 6:0.

Veliki hendikep po FMP bila je četvrta lična greška Stepanovića koji je proveo na klupi maltene čitavo drugo poluvreme što je i te kako umanjilo efikasnost "pantera" u napadu.

Stepanović je, uz Šaranovića, sjajno ušao u meč, brzo je sakupio sedam poena međutim problem sa ličnim greškama ga je sputao ka višim ciljevima danas.

Zvezda je, na kraju, uz mnogo muke i prolivenog znoja uspela da se odupre sjajnom FMP-u koji je, očito, u Saši Nikitoviću dobio jakog aduta na klupi.

Novi trener ekipe je sjajno spremio meč, fenomenalno ga je i vodio i malo je nedostajalo da "skine skalp" favoritu i načini najveće iznenađenje koje je viđeno na Kup turnirima poslednjih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FMP prijetio, ali Zvezda ipak u polufinalu Kupa

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća pošto su u srijedu u niškom ’’Čairu’’ pobijedili FMP rezultatom 80:75. Izabranici Janisa Sferopulosa na taj način su uspješno započeli odbranu prvog trofeja koji se svake sezone dodjeljuje u srpskoj košarci.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.