FK Crvena zvezda: Kraso i Hvang za ponos

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 13:35

FK Crvena zvezda: Kraso i Hvang za ponos

Fudbalski klub Crvena zvezda izrazio je ponos svojim internacionalcima iz Afrike i Azije.

Napadač Žan-Filip Kraso je sa reprezentacijom Obale Slonovače osvojio Kup afričkih nacija (KAN).

A vezista iz Južne Koreje In-bom Hvang je izabran u idealni tim Kupa Azije.

"Kraso bio važan šraf reprezentacije Obale Slonovače, s obzirom da je nastupio na šest od ukupno sedam mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko se igralo, te da je taj jedan koji je preskočio, to učinio zbog blaže povrede. Odigrao je 247 minuta i upisao se u strelce protiv Gvineje Bisao, u prvom meču grupne faze. U finalu je zamenio Sebastijana Alea, apsolutnog heroja nacije, čiji je pogodak i doneo trofej domaćinu u okršaju s Nigerijom (2:1). Kraso je u dosadašnjem delu sezone odigrao 21 utakmicu, te upisao osam golova i četiri asistencije za Zvezdu", navodi se na sajtu crveno-belih.

Nije uspela Hvangova Južna Koreja da se popne na vrh Azije, ali je Zvezdin prvotimac bio jedan od najboljih fudbalera na takmičenju.

"Nastupio je na svih šest mečeva i upisao 513 minuta uz pogodak i dve asistencije. Protiv Bahreina je pogodio i asistirao, a iskreirao je gol i protiv Jordana (koji ih je zaustavio u polufinalu), ali u grupnoj fazi. Na osnovu specijalizovanog sajta "Sofaskor" - Hvang se našao u idealnom timu sa prosečnom ocenom 7,45. Hvang je u dosadašnjem delu sezone odigrao 18 utakmica, uz dve asistencije i dva pogotka za Zvezdu", zaključuje se u tekstu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.