FALIO PEČAT: Ataman persona (non) grata

Izvor: HotSport.rs, 13.Jan.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FALIO PEČAT: Ataman persona (non) grata

Tragičan događaj koji se desio na Aranđelovdan prošle godine u Istanbulu kada je ispred dvorane Abi Ipekči smrtno ranjen navijač Crvene zvezde Marko Ivković poslužio je pojedincima da prikupe jefitne poene što je ovih dana postalo više nego očigledno.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman na konferenciji za medije posle trijumfa svog tima u evroligaškom duelu sa Crvenom zvezdom nazvao je navijače beogradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << kluba, koji su došli da bodre svoj tim, teroristima. U danima kada je cela država žalila izgubljen mlad život ovdašnji državni organi su za glavnog krivca za tragediju označili košarkaškog stručnjaka proglasivši ga „personom non grata“.
U bukvalnom prevodu sa latinskog ovaj izraz znači – nepoželjna osoba i koristi se isključivo u svetu diplomatije pa je samim tim nemoguće jednom sportskom radniku, pa makar to bio i Ataman koji je dao tu skandaloznu izjavu, onemogućiti pravo na rad ne dozvolivši mu da kroči na tlo Srbije.
Moguće je da su ti koji su Turčina proglasili nepoželjnim smetnuli s uma da bi Galatasaraj vrlo brzo ponovo mogao da bude gost u našoj zemlji i da će samim tim sebe dovesti u nezgodan položaj odnosno da će biti uhvaćeni u laži.
Na njihovu nesreću klub iz Istanbula se ponovo našao u grupi sa Crvenom zvezdom i to toliko brzo da čak ni onima sa kraćim pamćenjem nisu „isparile“ te reči. Na red je došlo 3. kolo Top 16 faze Evrolige i svi su sa nestrpljenjem čekali da vide šta će se desiti.

Ko iole prati sportska dešavanja znao je da je nemoguće da Galatasaraj dođe u Beograd bez svog trenera tačnije u slučaju da se insistiralo na tome meč bi bio izmešten iz Srbije. Zbog svega toga izvden je pravi mali performans u kojem je najpre iz kluba sa Malog Kalemegdana zamoljena „država Srbija“ da kao dozvoli Atamanu da dođe, a onda je „država“ kao prihvatila taj zahtev.
Duel dva tima je proglašen „utakmicom visokog rizika“, ali je MUP Srbije poručio da učesnicima garantuje bezbednost pa će meč ipak biti odigran pred publikom. Ovim putem pozivam sve koji te večeri budu u Kombank Areni da bodre svoj tim, da zvižde protivniku, da skandiraju šta god žele jer to nije kažnjivo. Međutim, ono što je kažnjivo je da gosti na bilo koji način budu ugroženi, pa makar do njih doletela i rolna papira, a crveno-beli imaju već nekoliko opomena pred isključenje zbog sličnih incidenata.
Zbog svega toga, izdignite se iznad „slučaja Ataman“ jer on je pokazao ko je i kakav je svojom nepametnom izjavom, a na nama u Srbiji je da mu na civilizovan i kulturan način u danima pred nama pokažemo šta mislimo o tome.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.