Evropa ili propast

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa ili propast

Njegov je imperativ da napravi moćnu i jaku „evropsku Crvenu zvezdu“. Ilija Ivić, sportski direktor „crveno-belih“, iza sebe ima odlične rezultate u Olimpijakosu i AEK, koje će pokušati da prenese u klub u kojem se afirmisao kao igrač. U svom prvom intervjuu po povratku u Srbiju Ilija Ivić (37) otkriva da u Zvezdi nema podela i da sve dobro funkcioniše u trouglu Tana-Jugović-Mišković.

Kako izgleda jedan radni dan Ilije Ivića?

- Radim po ceo dan. Dolazim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u devet ujutro i na stadionu ostajem do sedam uveče. Tako svaki dan-ističe Ilija Ivić.

Kako kao uspešan sportski direktor vidite Crvenu zvezdu u budućnosti?

- U Evropi! Bez toga je sve uzaludno.

Kakva treba da bude Zvezda s obzirom na očajne rezultate u ligi i Evropi?

- Zvezda mora da ima svoj prepoznatljiv stil igre. Kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni.

Kakav je vaš stav povodom dovođenja stranih igrača i davanja šanse mladim srpskim fudbalerima?

- Dobro je što su stranci tu, zbog podizanja kvaliteta igre. Oni moraju biti kvalitetni i po mogućnosti mladi. Podržavam naše talente i uvek ću se truditi da im napravim prostor u Zvezdi.

Koliko je klubu potrebno novih igrača da spremno dočeka prolećni deo prvenstva?

- Ne mogu da odgovorim na to pitanje u ovom trenutku. Sigurno je samo da će biti novih igrača.

Šta mislite o vraćanju bivših asova na Marakanu poput Darka Kovačevića?

- Zašto da ne! Bila bi to dobra stvar.

Kakvu komunikaciju imate s predsednikom Tanom i potpredsednicima Jugovićem i Miškovićem?

- Odlično se razumemo. Važno je da sam samostalan i da imam njihovu podršku. Na kraju sezone odgovornost za učinjeno biće samo moja.

Spekuliše se dosta u pojedinim medijima da ima podela u Crvenoj zvezdi, ima li li u tome istine?

- Svi mi u Zvezdi smo jedinstveni, jer radimo za dobro kluba. Podvlačim, nema podela, ni razmimoilaženja!

Šta možete da obećate navijačima Crvene zvezde koji vam daju veliku podršku?

- Želim evropsku Zvezdu! Jaku, modernu, sa svojim prepoznatljivim stilom igre. To je moj zadatak i imperativ!

PORODICA U ATINI

Nedostaje li vam porodica dok ste u Beogradu i kako lečite nostalgiju, da li ih posećujete?

- Nedostaje mnogo, kako supruga, tako i ćerkice... Kad god imam priliku, mada je to zaista retko, skoknem do Atine da ih obiđem. Novu godinu sam proslavio u krugu porodice, a potom se vraćam u Srbiju. Moje ćerkice su bile dva puta na po nekoliko dana u Beogradu.

NAS DVA BRATA

Kako gledate na to što ste vi igrali uspešno za Zvezdu, a vaš brat za Partizan? Ima li začikavanja između braće na tu temu?

- I Vladimir i ja smo profesionalci. Trudimo se da kod kuće ne pričamo o Zvezdi i Partizanu. Igrali smo u različita vremena, tako da direktni rivalitet nije došao do izražaja - kazao je Ilija Ivić.

Ivic i Krampotic su odlican tandem ali da upropaste Zvezdu. Neprihvatljivi rezultati u Omladinskoj skoli sa najvise odlozenih utakmica u istoriji Zvezde i katastrofalna situacija u Prvom timu su, izgleda, odlicna preporuka za Krampotica, Janevskog i Ivica da ostanu u Klubu. Ako su smenili uspesne trenere, Mrkelu i Stojanovica zbog uspesnih rezultata logika da ne smenjuju neuspesne trenere, Krampotica i Ivica nam govori da oni svojim (ne)znanjem rade ono zbog cega su dovedeni u Klub.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Bez Evrope sve je džabe

Izvor: Kurir, 04.Jan.2009

Ilija Ivić kaže da je njegov imperativ da napravi moćnu i jaku "evropsku Crvenu zvezdu". Sportski direktor crveno-belih iza sebe..Ilija Ivić kaže da je njegov imperativ da napravi moćnu i jaku "evropsku Crvenu zvezdu". Sportski direktor crveno-belih iza sebe ima odlične rezultate u Olimpijakosu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.