Evroligina statistika ne pokazuje koliko je Zvezda jaka, Partizan u četiri kategorije u Top 5!

Izvor: Piplmetar.rs, 10.Dec.2022, 23:31

Evroligina statistika ne pokazuje koliko je Zvezda jaka, Partizan u četiri kategorije u Top 5!

Crvena zvezda je jedna od ekipa koje su u najboljoj formi u Evroligi, vezala je pet pobeda u nizu u elitnom evropskom takmičenju, ali to još uvek ne dolazi cease punog izražaja kada se pogledaju statistički podaci na zvaničnom sajtu Evrolige.
Crveno-beli, koji sada imaju skor 6-6 posle 12 kola, ne nalaze se ni u jednoj statističkoj kategoriji u vrhu tabele. Ukupno dvanaest tih kategorija ima, a Crvena >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << zvezda ni u jednoj nije u High 5.
Istovremeno, Partizan koji ima dve pobede manje i koji se nalazi u seriji poraza u Evroligi, nalazi se čak u četiri statističke kategorije među pet najboljih ekipa. Partizan je na četvrtom mestu po broju pogodaka za dva poena i po broju pogođenih slobodnih bacanja, a na petoj poziciji je po broju ofanzivnih skokova i blokada.
Takođe, kada je u pitanju pojedinačni učinak igrača, Partizanov centar Matijas Lesor je na visokom trećem mestu po indeksu korisnosti, iza Vezenkova i Micića, a najbolji je u Evroligi po broju ofanzivnih skokova, ima ih 4.4 u proseku.
Za razliku od njega, Zek Ledej je posle loše partije u derbiju protiv Crvene zvezde ispao iz High 10 liste po indeksu korisnosti i sada se nalazi na 16. mestu, a zanimljivo je da Zvezda još uvek nema nijednog igrača među 25 najboljih u ligi po indeksu korisnosti. Luka Vildoza je od Zvezdinih igrača u najbolje plasiran, trenutno je na 38. mestu.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.