Entoni Majls – teški centar meke ruke

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Dec.2010, 02:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Entoni Majls – teški centar meke ruke

Bekovi Crvene zvezde nikako nisu uspevali da probiju zonu Zagreba, a onda je Mihailo Uvalin na parket poslao Entonija Majlsa. Iskusni centar je dao tri trojke, pokrenuo saigrače i ulio im preko potrebno samopouzdanje.
Ali, to nije bio kraj Majlsovih majstorija. Kada je Simon u trećoj četvrtini počeo da zatrpava koš crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << (17 vezanih poena, četiri trojke), odlični centar je ponovo pokazao šutersko umeće. I četvrti put je pogodio van linije 6,75 i omogućio znatno mirniju završnicu.
- Ja sam veliki čovek koji ume da šutira. To je normalno – rekao je Majls na konstataciju da igra kao bek.
Teško da u evropskoj košarci može da se kaže da ima mnogo centara koji odlično šutiraju za tri poena, pogotovo sada kada je pomerena za pola metra.
- Mogu da uradim gotovo sve kao igrači na spoljnim pozicijama. Mnogi centri prilikom odbrane ne izlaze iz reketa, što mi ostavlja više prostora.

Meč protiv Zagreba pratilo je više od šest hiljada ljudi, ne pamti se kada su crveno-beli imali tako fantastičnu podršku.
- Bio sam malo nervozan, prvi put sam igrao pred toliko ljudi. Želeo sam da pružim maksimum i pomognem timu na najbolji mogući način. Bio sam spreman i sa dosta samopouzdanja.

Šta ste prvo pomislili kada ste videli pune tribine?
- Nisam znao kako će reagovati na mene, ali kada sam istrčao na parket nervoza je potpuno nestala. Kada god sam šutnuo, znao sam da ulazi.

Navijači su Vas verovatno oduševili?
- Volim ih, stvarno su sjajni. Nisam očekivao da ćemo imati toliku podršku s obzirom da smo poslednji na tabeli. Ali, očigledno rastemo zajedno. Došle su pobede, sve je više publike. Očekujem da tako bude i u nastavku sezone.

Posle gotovo svake trojke dizali ste obe ruke, sa kažiprstom i palcem napravite krug. Da li to nešto znači?
- Ne, samo da sam pogodio trojku.
 
Tu ste već nekoliko meseci, šta mislite o klubu i gradu, kako su Vas prihvatili?
- Crvena zvezda ima slavnu istoriju, čast mi je što imam privilegiju da igram u njenom dresu. Obožavam klub i Beograd. Svi su divni prema meni i porodici. Sve je divno, samo želim da igram na najvišem mogućem nivou i odužim se za gostoprimstvo. Moj zadatak je da pomognem timu da bude najbolji što može. Sigurno da ću uvek dati maksimum.

Šta mislite o mladim igračima Zvezde?
- Imaju mnogo talenta, mnogi će biti vrhunski. Ali, moraju da nastave da rade. Očigledno je da rastemo kao tim, kada je tako svaki pojedinac napreduje. To važi i za iskusnije igrače.

Da li ste probali srpsku hranu?
- Ne baš, samo tipične stvari za ceo svet poput pice. Žena mi je tu pa mi dosta kuva. Slabo i izlazimo u restorane.

BLIZANCI ODUŠEVILI NAVIJAČE
Majls ima troje dece, ćerku i sinove blizance. Na poluvremenu meča protiv Zagreba blizanci su istrčali na parket, igrali se sa loptom i oduševili publiku.
- Žena mi je rekla da su se igrali, ali nisam znao da su navijači tako reagovali. To je sjajno.


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Majls: "Obožavam Zvezdu i Beograd"

Izvor: B92, 26.Dec.2010

Bekovi Crvene zvezde nikako nisu uspevali da probiju zonu Zagreba, a onda se raspucao centar Entoni Majls...Iskusni centar je dao tri trojke, pokrenuo saigrače i ulio im preko potrebno samopouzdanje. .."Ja sam veliki čovek koji ume da šutira. To je normalno", rekao je Majls na konstataciju da igra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.