EL: Zvezda u Krasnodaru za Top 8 i istoriju

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda u Krasnodaru za Top 8 i istoriju

Crvena zvezda igra protiv Lokomotive Kuban od 18 časova u Krasnodaru u okviru 12. kola grupe F Top 16 faze Evrolige.

Srpski i regionalni šampion ima priliku da u Rusiji iskoristi prvu od tri šanse da se i teoretski plasira u četvrtinu finala elitnog takmičenja, prvi put u klupskoj istoriji.

Ekipa sa Malog Kalemegdana iza sebe ima izuzetno uspešnih, ali i napornih, desetak dana – pošto je za kratko vreme najpre zabeležila veliku pobedu na gostovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Unikahi, a potom potvrdila plasman u novo finale ABA lige.

Upravo umor i duga putovanja mogu da predstavljaju najveći problem za crveno-bele, koji su u sredu oko četiri sata posle ponoći došli iz Zagreba, da bi već sedam i po sati kasnije bili u avionu za Moskvu i tako u nepunih sedam dana prešli nešto više od 10.000 kilometara.

"Blizu su plasmana u cetvrtfinale i imaju izuzetne individualce. Nije jednostavno, ne znamo u ovom trenutku ni kada ćemo doći u hotel u Krasnodaru tokom noći, da li ćemo uopšte stići da odradimo jedan trening u dvorani. Ali, pokušaćemo da pretvorimo ceo ambijent u izdanje koje može da bude dobro. I da je sve u najboljem redu, sigurno da bi nas čekao težak zadatak u Rusiji", rekao je Radonjić pre ulaska u avion.

Centar Maik Cirbes ističe da su svi u timu fokusirani i da nema vremena za umor.

"Odigrali smo jako tešku utakmicu u Zagrebu, jesmo umorni, ali smo svi svesni u kakvoj smo situaciji i u kakvoj možemo da budemo ako ostvarimo dobar rezultat i pobedimo", jasan je bio Nemac.

Zvezda se nalazi na deobi drugog mesta upravo sa Lokomotivom, koju je ubedljivo savladala u Beogradu (80:66), pošto obe ekipe imaju skor od sedam pobeda i četiri poraza. Osim osiguravanja plasmana u Top 8, crveno-beli će imati i dodatni motiv jer bi im eventualni trijumf doneo otvoren put ka konačnom osvajanju drugog mesta i kasnije prednosti domaćeg terena u borbi za fajnal for.

Pripremamo se za ovu utakmicu na isti način kao što smo se pripremali cele sezone. Ovo je ogroman izazov za nas. Blizu smo kraja takmičenja u Top16 fazi i imamo dobru šansu da prođemo u plej-of. U četvrtak igramo veoma važan meč protiv veoma dobre ekipe koja nas je pobedila u prvom meču. Nismo odigrali dobro u Beogradu, a ovoga puta moramo da budemo veoma dobri ako želimo da ih pobedimo. Oni su izuzetno težak rival, veoma ambiciozan tim, a mi takođe i imamo probleme sa povredama. U svakom slučaju moramo da pokažemo konstantnost i stabilnost tokom meča, kao i da kontrolišemo emocije“, rekao je trener domaćih Jorgos Barcokas i pozvao navijače.

"Želim da pozovem navijače u arenu, zaista nam je potrebna njihova podrška u ovoj veoma, veoma važnoj utakmici za nas“.

Plejmejker Lokomotive Malkolm Dilejni rekao je da njegov tim želi samo pobedu, a ne prestizanje razlike protiv Crvene zvezde.

"Ne zanima nas razlika kojom smo izgubili prvi meč. Želimo samo da dobijemo utakmicu, poeni nisu važni. Moramo da se vratimo na pobednički kolosek, a Crvena zvezda je svakako težak protivnik. U Beogradu su počeli veoma čvrsto, nismo imali njihovu energiju. Ovoga puta moramo da izađemo i budemo agresivni od starta, da koristimo naše prednosti“, rekao je Dilejni.

Duel Lokomotive i Crvene zvezde počinje od 18 časova, a crveno-beli mogu do prolaza i u slučaju poraza – ukoliko Unikaha u četvrtak savlada Anadolu Efes u Istanbulu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Zvezda u Krasnodaru za Top 8 i istoriju

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2016

Crvena zvezda igra protiv Lokomotive Kuban od 18 časova u Krasnodaru u okviru 12. kola grupe F Top 16 faze Evrolige...Evroliga – grupa E – Top 16 faza:..18.00 Lokomotiva Kuban – Crvena zvezda..19.30 Darušafaka – Panatinaikos..petak:..19.00 Cedevita – Fenerbahče..20.45 Anadolu Efes – Unikaha..Srpski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.