EL: Zvezda pregazila Laboral u Vitoriji

Izvor: Prva.rs, 14.Nov.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda pregazila Laboral u Vitoriji

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su pokorili Vitoriju - 86:66 (21:22, 20:12, 25:16, 20:16). Izabranici Dejana Radonjića su velikim trijumfom, trećim uzastopnim protiv Laboral kuće, došli na prag plasmana među najboljih 16 ekipa u Evropi.
 
Hrabro su crveno-beli otvorili meč. Zatvorili su dobro puteve ka košu koji brane i preko Mitrovića, Blažića i Lazića (trojka) na polovini prve deonice poveli sa 11:6.
Ipak, u drugom delu prve deonice domaći košarkaši uspostavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << su ravnotežu u igri. Poentersko odsustvo Bertansa i Vujačića nadomestio je Šengelija sa devet poena, a nekoliko promašenih napada Zvezdinih košarkaša igrači Laborala su iskoristili da do kraja prvog kvartala dođu do minimalne prednosti - 22:21.
Radonjićevi puleni su sjajno započeli drugu deonicu, ostavili su domaće košarkaše bez koša gotovo četiri minuta (što zahvaljujući dobroj odbrani, što promašajima košarkaša Laborala), pa su serijom 6:0 došli do 27:22 u 14. minutu. Imali su crveno-beli nekoliko prilika da još više uvećaju prednost, ali su promašaje van linije 6.75 upisali Blažić i Dženkins.
Međutim, ti promašaji nisu demoralisali gostujuće košarkaše. Naprotiv, crveno-beli su podigli agresivnost u odbrani na još viši nivo i posle jedne sjajne defanzivne minijature Cirbesa, otovrili kontranapad iz kojeg je Blažić pogodio uz faul i posle ubačenog slobodnog bacanja odveo Zvezdu na, u prvom poluvremenu, maksimalnih plus devet (37:28, 18. minut). Ipak, do kraja poluvremena Perkins trojkom i Hamilton sa tri poena suštaju minus domaćih na sedam poena, pa se na veliki odmor otišlo sa 41:34.

POVREDA JOVIĆA; IZNET SA TERENASrpski reprezentativac Stefan Jović povredio je levi skočni zglob i bukvalno je iznet sa terena na rukama saigrača. Zvezdin bek je prilikom napada Laborala pošao prema košu i u trenutku kada su arbitri dosudili korake Ertelu, nagazio je na stopalo Hamiltonu i iskrenuo skočni zglob.
Zvezdin kapiten preuzeo je odgovornost na početku drugog poluvremena i gotovo sam pogurao crveno-bele na dvocifrenu prednost. Mitrović je u prva četiri minuta nastavka meča postigao osam poena (dve trojke) i uz malu pomoć Vilijamsa (trojka) i Blažiča (koš i dodatno bacanje) odveo beogradski tim na 57:40 u 25. minutu.
Jedini pad u igri crveno-belih na ovom meču, košarkaši Laborala su iskoristili da mini serijom 8:2 i priđu na minus 12 na ulasku u poslednji minut pretposlednje deonice, koja se, ipak, završila sa plus 16 za srpski tim 66:50.
Zvezda je na početku poslednje deonice bukvalno zgazila Laboral. Apsolutna dominacija crveno-belih ogledala se u povećavanju razlike iz napada u napad. Domaći su za nešto manje od pet minuta igre u četvrtom kvartalu postigli samo dva poena, dok su Radonjićevi izabranici na drugoj strani pogađali gotovo iz svake pozicije i posle trojki Vilijamsa i Kalinića poveli sa 80:55 u 35. minutu.
 
LABORAL KUĆA 66
CRVENA ZVEZDA 86

(21:22, 20:12, 25:16, 20:16)
LABORAL KUĆA: Ajverson 4, Kozer 2, Šengelija 20 (9-8 sl.b, 14-6 za dva), Perkin 3, M. Diop, Hamilton 7, I. Diop, Tajli 7, Vujačić 2, San Emeterio 7, Ertel 6, Bertans 6.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 14 (4-4 sl. b., 4-2 za dva, 4-2 za tri, 6 as.), Rebić, Dangubić 2, Mitrović 17 (4-3 sl. b, 5-4 za dva, 3-2 za tri, 5 sk), Lazić 7, Blažič 9, Kalinić 6, Marjanović 12, Tejić, Dženkins, Jović 4, Cirbes 15 (8-7 za dva, 7 sk).

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.