EL: Zvezda donosi badnjak iz Zelene šume!

Izvor: B92, 06.Jan.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda donosi badnjak iz Zelene šume!

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su 2017. godinu u Evroligi kao što su okončali 2016, blistavom igrom i velikom pobedom.

Ekipa Dejana Radonjića je razbila Žalgiris u Kaunasu rezultatom 77:61.

Crveno-beli su odigrali gotovo perfektnu utakmicu na izuzetno teškom gostovanju i to protiv ekipe koja joj, na papiru, nikako ne leži. Od početka do kraja meča Zvezda je potpuno razbila ekipu Šarunasa Jasikevičiusa pa se pitanje pobednika praktično nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ni postavljalo.

Ono što je takođe sjajno je da je Zvezda praktično ostvarila duplu pobedu jer je u Pioniru izgubila od litvanskog šampiona sa 88:79 pa će u slučaju istog skora na kraju sezone biti u prednosti.

Zvezda je početkom drugog poluvremena imala najvećih +28 (50:22), a domaći tim je u poslednja tri minuta uspeo da ublaži debakl.

Još jedan sjajan meč odigrao je Marko Simonović sa 16 poena (4-8 za tri), ali je igrač utakmice bez dileme Branko Lazić sa 12 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 4 ukradene lopte. Dangubić je dodao 8 poena i 6 skokova uz 3 krađe, Kuzmić je imao 8 poena i 3 skoka, a Gudurić je dodao 7 poena. Na drugoj strani, samo je Jankunas bio dvocifren sa 10 poena i to dovoljno govori kakvu je Zvezda odbranu odigrala.

Zvezda sada ima polovičan učinak 8-8, dok je ovo Žalgirisu bio 10. poraz u sezoni.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Fenerbahče.

Tok meča:

Zvezda je sasvim solidno otvorila duel u Kaunasu. Jović je podelio nekoliko lepih asistencija Kuzmiću u prvih pet minuta, a cenar crveno-belih ubacio je osam od prvih 10 poena svoje ekipe - 10:5.

Usledila je sjajna trojke Gudurića uz faul, a Zvezda je od starta pokazala veliku borbenost koja je neophodna protiv ekipe Žalgirisa.

Sjajan nivo igre Zvezda je zadržala do kraja prve deonice. U finišu se razgoropadio Branko Lazić koji je sa sedam poena doneo ubedljivih 21:7 posle 10 minuta.

Početkom druge deonice Zvezda je imala i +19 (26:7), ali je domaćin zaigrao bolje i sa sedam vezanih peona se vratio u meč - 26:14.

Brzo se Zvezda konsolidovala. Bjelica je pogodio pod košem psole sjajne asistencije Dženkinsa, a onda je pet poena vezao i Simonović - 33:16.

Usledio je furiozan finiš poluvremena srpskog šampiona. Brutalna odbrana razbila je napad domaćina koji je uleteo u Zvezdinu mašinu i do kraja poluvremena nije uspeo da se iskobelja.

Simonović je neverovatnom trojkom sa 10 metara doneo 47:20, a posle 20 minuta bilo je 47:22.

Za Zvezdu je bilo veoma važno da početkom drugog poluvremena ne dozvoli domaćinu veliku seriju i uspela je to da uradi.

Nastavili su crveno-beli sa sjajnom timskom igrom, pa su uspevali da održavaju 20+ poena prednosti.

Jasikevičius je dobio tahničku kako bi razbudio svoje igrače koji su serijom 6-0 smanjili na 55:36. Ipak, u finišu je Branko Lazić odigrao sjajno pa je Zvezda imala ubedljivih 61:39 posle 30 minuta.

U poslednjoj deonici nije bilo duileme oko pobednika, ali na kraju jeste oko razlike. Zvezda se u poslednjih pet minuta opustila, pa je domaćin priošao na 'samo' minus 15, a u prvom meču u Beogradu gosti su slavili sa +9.

Ipak, Branko Lazić je ubacio važnu trojku i Zvezda je u Kaunasu ostavrila duplu pobedu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbi pale badnjak, Zvezda zapalila Kaunas! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 06.Jan.2017

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige odlično je otvorio večerašnji meč u Kaunasu, pa posle prvih 20 minuta igre ima prednost od 25 poena...Košarkaši Crvene zvezde mt:s radno provode još jedan praznik pošto se na Badnje veče u Kaunasu bore za osmu pobedu u tekućoj evroligaškoj sezoni...Prvi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.