EL: Zvezda čeka šampiona Evrope

Izvor: Prva.rs, 05.Mar.2015, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda čeka šampiona Evrope

’Crveno-beli’ su najavili da će ta utakmica proteći u svečanoj atmosferi, zbog obeležavanja 70. rođendana Sportskog društva Crvena zvezde, koji je bio u sredu.
Izabranici Dejana Radonjića će juriti drugu pobedu u drugoj fazi elitnog takmičenja, dok šampion Evrope trenutno ima šest trijumfa i dva poraza.
Predstojeći duel će biti četvrti međusobni susret Crvene zvezde i Makabija, a sva tri prethodna je dobio izraelski velikan. 

Radonjić je pred dolazak aktuelnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << osvajača Evrolige istakao da je Makabi veoma kvalitetan protivnik, koji ima najviše moguće ambicije. 

Makabi želi da se sa što bolje pozicije plasira u četvrtfinale, nije isto biti drugi ili četvrti, pogotovo što njima mnogo znači domaći teren u Tel Avivu. Ne treba previše trošiti reči o njima, dolaze u punom sastavu, za razliku od prethodnih utakmica“, rekao je Radonjić

Krilni košarkaš ’crveno-belih’ Nikola Kalinić pozvao je navijače da ispune „Kombank arenu“ i pomognu svom timu, ali i sa njim proslave rođendan. 

Utakmica je sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde i fenomenalan protivnik je odlična prilika da se svi okupimo. Nadam se da će Kombank arena ponovo biti puna i da će atmosfera biti kao i do sada u svakom meču – neverovatna. Naši navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo. Sećamo se svi dobro meča protiv Laboral Kuće kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozvao bih ih da u velikom broju dođu i još jednom pokažu da su sigurno najbolji navijači“, rekao je Kalinić. 

Zvezda će u taj duel sigurno uči oslabljena, pošto Branko Lazić neće igrati, dok je Nemanja Dangubić pod znakom pitanja. 

Grupa E, deveto kolo
sreda, 4. mart
Alba – Žalgiris 80:72
četvrtak, 5. mart
Crvena zvezda – Makabi 20.45
Panatinaikos – Makabi 20.45
petak, 6. mart
Galatasaraj – Real 19.0 

Tabela:
1. Real 7/1
2. Makabi 6/2
3. Barselona 5/3
4. Panatinaikos 5/3
5. Alba 4/5
6. Žalgiris 3/6
7. Galatasaraj 2/6
8. Crvena zvezda 1/7
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.