Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Pobeda za Marka i Top 16!

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su četvrti trijumf u Evroligi savladavši Neptunas u Beogradu (79:62). Ključ pobede u rukama je držao Boban Marjanović, koji je meč završio sa 24 poena i 12 skokova, za konačan indeks korisnosti 36. Na sjajan način pratio ga je Slovenac Jaka Blažič, okončavši duel sa 19 poena i osam uhvaćenih lopti.

Ono što treba da raduje stratega tima sa Malog Kalemegdana svakako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dobra partija Amerikanca, Čarlsa Dženkinsa, koji je u odsudnim momentima bio na visini zadatka, pogodio dve trojke i odigrao fantastično u defanzivi.

Sjajno je Crvena zvezda otvorila meč, pre svega u odbrani. Zaustavljen je karakteristično dobar šut tima iz Klaipede, a tandem Mitrović-Marjanović  držali su svoj tim u konstantnom vođstvu.

Prednost je rasla iz minuta u minut, u jednom momentu bila na "koti 15" (33:18), a onda je naprasno počela da se "topi". Litvanci su upalili motore, počeli da pogađaju iz svih pozicija, dok je domaćin u tim trenucima bio bez odgovora. Načinjena je neverovatna serija od 19:0, za prednost od dva poena po odlasku na veliki odmor.

* Sever zanemeo, tišina ledila krv

* EL: Turčin "sklonjen" iz Beograda

* VIDEO: Nova "magija" Markusa Vilijamsa


Međutimm, početkom trećeg kvartala situacija se potpuno promenila. Kao da je Radonjić svojim izabranicima ubrizgao nekakvu injekciju. Popularni Đenka počeo je da pogađa trojke, Bobi je zakucavao litvanskog predstavnika, a Blažič borbenošću u oba segmenta igre "dodavao na skupoću"... Uzvraćeno je serijom od 19:2, a izabranici Kazisa Maksvitisa ostali su bez snage.

Sve što je u nastavku viđeno, bilo je rutinsko odrađivanje posla.

Jedini srpski predstavnik u Evroligi sada ima četiri pobede i nalazi se u izuzetno povoljnoj poziciji pred nastavak takmičenja, gde će u narednoj rundi izaći na megdan španskoj Valensiji.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

SASTAVI TIMOVA: 

CRVENA ZVEZDA: Vilijams, Rebić, Čvorović, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Cirbes.

NEPTUNAS: Mažeika, Girziunas, Nacijus, Sinica, Dimša, Gailius, Galdikas, Šakur, Benson, Zavackas, Vasilijus, Butveičijus.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Marjanović najbolji centar Evrolige u prethodnoj deceniji

Izvor: Sportal.rs, 10.Dec.2014

Centar Crvene zvezde Telekom Boban Marjanović igra sezonu karijere o čemu svedoče brojke u statističkim kolonama u najjačem evropskom takmičenju...Sa 25,5 indeksnih poena u proseku po meču, zahvaljujući činjenici da postiže prosečnih 17,4 poena i beleži 10,3 skokova, Marjanović je lider...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.