EL: Crvena zvezda Telekom - Valensija 76:63 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 30.Okt.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Crvena zvezda Telekom - Valensija 76:63 (KRAJ)

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Valensije u "Kombank Areni" igraju utakmicu 3. kola E grupe Evrolige, vrlo značajnu za oba tima za dalji nastavak puta ka Top 16 fazi.

Crveno-beli su u Klaipedi porazom od Neptunasa propustili lepu šansu da dočekaju Špance u rasterećenijem ambijentu sa skorom 2-0, dok ekipa trenera Velimira Perasovića nema baš mnogo izbora pred beogradski duel, nakon neuspeha u prve dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << runde sa Olimpijakosom i Galatasarajem, nego da "grize" za pobedu.

U gostujućem timu prisutan je i srpski reprezentativac Vladimir Lučić, koji je uprkos povredi izašao na zagrevanje. Navijači Zvezde su ga dočekali kao što obično dočekuju bivše igrače partizana - uvredama i zvižducima.

Tribine Arene nisu ispunjene do poslednjeg mesta, odziv navijača je slabiji nego za premijeru protiv Galatasaraja. Ipak, kako se bliži početak meča, i navijači pristižuu većem broju... Sve je spremno za spektakl.

1/4

Zvezda počinje u petorci: Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović, Marjanović. Za Valensiju meč počinju Van Rosom, Ribas, Sato, Harangodi, Liščuk.

Marjanović je otvorio meč zakucavanjem - 2:0. Zicer nije iskoristio Liščuk, na drugoj strani nije bio precizan Mitrović u prodoru. Gosti ne koriste ni treći napad... Mitrović je dobio faul i dva bacanja. Koristi oba - 4:0.

Pogodio je Ribas preko Blažiča, Vilijams je uzvratio. Igra se "koš za koš", ponovo je Ribas nadmudrio odbranu crveno-belih - 6:4.

Liščuk je na liniji slobodnih bacanja, pogađa oba, uz zaglušujuću buku - 6:6. Pogrešio je Dangubić, bio je neodlučan i poklonio loptu za brzu kontru gostiju koju rešava Sato. Egal vraća sjajni Mitrović - 8:8.

"Ludilo" u Areni posle trojke Vilijamsa - 11:8!

U kontri je Mitrović, fauliran je, biće novi penali za Zvezdu. Kapiten Beograđana promašuje oba puta, ali dolazi do lopte i poentira - 13:8. Dubljević je igrao leđima na Cirbesa koji je u međuvremenu ušao u igru, i pogodio preko Nemca - 13:10.

Ulazi Lučić, zvižduci za bivšeg kapitena Partizana. Blažič koristi oba penala - 15:10. Na isti način Dubljević vara Cirbesa, ali Blažič ne da "+5" Zvezde. Leti Slovenac, koji ponovo probija odbranu gostiju - 19:12.

Gosti su van bonusa, ali ne koriste to crveno-beli, konkretno Kalinić koji promašuje oba penala. Loš procenat bacanja za Beograđane.

Blažič je iznudio novi prekršaj gostiju, ponovo će na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je Slovenac oba puta - 21:12. Lučić je polovično uspešan sa penala, pošto ga je Tejić faulirao pri šutu.

Dubljević je trojkom kaznio zaletanje Blažiča u napadu i razređenu odbranu Zvezde - 21:16.

2/4

Zaspala je odbrana Valensije na ubacivanje lopte iz auta, što je Cirbes iskoristio da zakuca - 23:16. Dubljević zadaje najviše problema crveno-belima. Poentirao je Crnogorac posle duela sa Mitrovićem - 23:18.

Dva brza prekršaja iznudio je Marjanović. Izuzetan prodor Dangubića, koji održava prednost Zvezde od sedam poena - 25:18.

Šteta, propala je kontra Mitrovića i Dangubića, koji je želeo atraktivno da reši situaciju, što nije stigao da isprati Dženkins. Lončar je promašio oba penala. Treći uzastopni napad ne koriste Beograđani, promašio je najpre Mitrović, potom i Dženkins u tranziciji.srećom, ne pogađaju u seriji ni gosti:

"Prazan hod" oba tima prekida Marjanović njegovim zaštitnim znakom - zakucavanjem - 27:18. I u narednoj akciji centar Zvezde poentira i "diže" prednost crveno-belih - 29:18.

Serija Zvezde 6:0 posle poena sjajnog Vilijamsa koji je "izlomio" čuvara i pogodio "dugu dvojku" - 31:18. Liščuk je prekinuo nalet Beograđana, potom je iznudio prekršaj Marjanovića pod košem Valensije, pa će na liniju penala. Promašuje Ukrajinac prvo bacanje, pogađa drugo - 31:21.

Lazić je promašio za tri poena, usledila je kontra gostiju preko Van Rosoma koji je zakucavanjem završio napad. Radonjić prekida bolji period igre Valensije tajm-autim - 31:23. Marjanović je uspeo da izvuče faul posle promašaj vilijamsa i održi Zvezdu na dvocifrenom odstojanju sa penala- 33:23.

Vilijams je fauliran pri šutu za tri, iskoristio je dva penala - 35:23. Van Rosom je probio i poentirao, Kalinić je na drugoj strani promašio trojku, ali gosti to ne koriste da se približe, prave faul u napadu... Vilijams je nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja - 37:25. serija penala na obe strane, ali Sato promašuje jedno - 37:26.

Inteligentno je Kalinić završio kontru Zvezde i postavio konačan rezultat odličnog prvog poluvremena za Beograđane - 39:26.

I malo statistike...

Gosti očajni u šutu za tri poena - 1/13, Zvezda malo bolja - 1/6. Slobodna bacanja, valensija 5/10, Zvezda 12/17.

3/4

Idealno... Zvezda trojkom Dangubića otvara drugo poluvreme. Marjanović je imao "mis meč" situaciju koju je rutinski rešio - 44:28. Van Rosom je pogodio oba penala, a Vilijams diže atmosferu na tribinama do utačke usijanja novom trojkom - 47:30. I Lazić se upisuje... Zvezda sija - 49:30!

Poenima Mitrovića sa penala Zvezda prvi put ide preko 20 poena prednosti - 51:30. Gosti su u nokdaunu. Ribas je poentirao uz malo sreće. Na drugoj strani kalinić koristi sjajno dodavanje Marjanovića u reketu i postiže poene uz faul. Nije pogodio dodatno bacanje, ali se Dangubić izborio za novi napad - 53:32.

Odlična saradnja Mitrovića i Marjanovića, koji je Sato prekinuo faulom na gorostasom crveno-belih. Marjanović je bio maksimalan sa linije slobodnih bacanja - 55:32. Lazić nije pogodio šut za tri, u kontri Ribas poentira uz faul lazića, i koristi dodatno bacanje - 55:35.

Maetsralnom asistencijom Vilijams je proigrao Mitrovića, kome je ostao lakši deo posla pod košem. Gosti realizuju drugi napad zaredom. Ali, Marjanović im "ljulja" moral novim zakucavanjem - 59:37.

Kalinić je pogodio trojku... Navijači su, najblaže rečeno - u transu. Igrači Valensije ne znaju šta ih je snašlo. Vilijams je izašao da odmori, veliki aplauz za njega - 62:39. Dubljević je "polovičan" sa penala. Zvezda nastavlja da "rastura" odbranu Španaca. Blažič je pogodio uz aul, i iskorićeno bacanje - 65:40.

Prodorom i poenima Van Rosoma završena je treća deonica u kojoj su crveno-beli potpuno nadvisili goste i stekli ogromnu prednost pred poslednju četvrtinu - 65:42.

4/4

Šou u režiji Radonjićevih igrača se nastavlja... Krađa Jovića, asistencija Mitrovića i zakucavanje Blažiča. Uzvratili su gosti - 67:44. Marjanović je neumoljiv pod oba kođa, posle skoka u odbrani poentirao je na drugoj strani, čemu je prethodila požrtvovana reakcije kapitena Mitrovića - 69:44.

Sjajan prodor Bajksa, koji je pogodio pored daleko višeg Marjanovića. Radonjić zove tajm-aut pošto je razigrani igrač Valensije ponovo probio odbranu crveno-belih i spustio razliku ispod 20 poena - 69:51.

jednu od retkih trojki pogađaju gosti, preko Agilara - 69:47. U igru se vraća Vilijams na zadovoljstvo navijača. Slabiji period igre zvezde koji koriste gosti i ponovo preko Bajksa smanjuju razliku - 69:53. Poentirao je sa penala bek Valensije.

U pravom trenutku Kalinić "cepa mrežicu" hicem za tri poena - 72:53.

Poslednjih osam poena za goste postigao je superraspoloženi Bajks. Crveno-beli i dalje imaju veliku prednost, koju "diže" Dženkins posle krađe i zakucavanja za dušu navijača - 74:55. Perasović prekida igru tajm-autom.

Sato je poentirao iz teške pozicije, o tablu, potom je i Ribas pogodio trojku, pa gosti "prilaze" na "'14" - 74:60. Neozbiljna igra Beograđana u finišu meča omogućila je da gosti pogode veliki broj lakih poena, u čemu se ističe Bajks. Sve poene je postigao u drugom poluvremenu.

Srećom, Kaliniću je sigurna ruka, pogodio je "dugu dvojku" za vođstvo 76:62. Ribas je iskoristio jedno bacanje zbog tehničke klupi Zvezde. Radonjić traži tajm-aut na 13.5 sekundi pre kraja. Važan napad je u pitanju, treba pobediti sa što većom razlikom u slučaju eventualnog kruga na kraju prve faze.

Vilijams je promšio za tri poena, za kraj.

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.