EK: Galata slavila u paklu Pionira

Izvor: B92, 16.Jan.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Galata slavila u paklu Pionira

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Galatasaraj u 2. kolu druge faze Evrokupa od 19.30h uz direktan oprenos na TVB92. Poosle prvih 20 minuta gosti vode sa 49:42.

Zvezda u ovu utakmicu ulazi sa pobedom iz prvog kola protiv Ulma u Nemačkoj, dok je Galatasaraj na startu izgubio kući od Uniksa.

Koliko je interesovanje navijača crveno-belih pred ovaj meč svedoči i podatak da je hala Pionir prepuna 40 minuta pred početak i da je oko 500 ljudi sa kartama ostalo ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hale.

I Zvezda i Galatasaraj nerovzno su otvorili meč, pa su na startu odgovornost preuzeli najiskusniji – Arojo i Gordon kod gostiju, a Rakočević u sastavu Zvezde.

Kapiten crveno-belih ubacio je pet vezanih poena na startu, ali nije imao podršku saigrača, pa je Galatasaraj u 7. minutu nakon nekoliko lakih poena Gordona došao do plus sedam (17:10).

Bek turske ekipe i u nastavu prve deonice lako je pronalazio put do koša, Zvezda je na drugoj strani igrala stegnuto u napadu, pa minus četiri posle deset minuta i nije bio toliko loš rezultat s obzirom na dešavanja na parketu (22:18).

U drugoj četvrtini tim Vlade Vukoičića konsolidovao je igru u napadu, ali je i dalje olako primao koševe. Zvezda je u par navrata nakon dobre role Branka Lazića prišla na minus jedan, ali Rakočević nije imao rešenje za Gordona u odbrani.

Pokušao je trener crveno-belih zonom u drugom delu druge deonice, ali ni to nije pomoglo. U samom finišu prvog poluvremena Galatasaraj se ponovo odlepio, a Savović je poenima u poslednjoj sekundi spustio svoj tim na minus sedam posle 20 minuta (49:42).

Zvezda je u prvih 20 minuta igrala slabo u odbrani ali je napad bio sasvim solidan. Početkom drugog poluvremena stao je i taj deo igre, pa je gostujući tim prvi put otišao na ozbiljnu dvocifrenu razliku.

Karlos Arojo i Bonifejs Ndong inicirali su seriju Galatasaraja 10-0, pa je u 26. minutu Zvezda imala 15 poena zaostatka (61:46). U preostalom delu treće četvrtine crveno-beli su nošeni sjajnom podrškom sa tribina zaigrali nešto bolje, ali Galatasaraj je pred odlučujući period imao sasvim solidnih 11 razlike (71:60).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.