ZVEZDA OVERILA TITULU I LIGU ŠAMPIONA: TSC pao na ”Marakani”

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 19:10

ZVEZDA OVERILA TITULU I LIGU ŠAMPIONA: TSC pao na ”Marakani”

Šesta u nizu...

U okviru 31. kola Mozzart Bet Superlige Srbije, beogradska Crvena zvezda savladala je TSC rezultatom 4:1 i tako osvojila 34. titulu u istoriji, i šestu u nizu...

Gosti su od samog početka pokazali da nisu došli samo da vode računa o sopstvenoj mreži.

U 12. minutu Saša Jovanović je izbio sam ispred Milana Borjana, prebacio ga je i zatresao mrežu, ali taj pogodak nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio priznat zbog ofsajda u kom se prethodno ''za pola koraka'' našao napadač TSC-a.

Pet minuta kasnije najbolja prilika za Crvenu zvezdu od početka meča, Katai je majstorski šutirao iz mesta, sa oko 14 metara, ali je stativa spasila goste u ovoj situaciji.

I kada se činilo da je Zvezda bliža vodećem golu, na drugoj strani se Saša Jovanović po levoj strani probio u kazneni prostor, Borjan je istrčao i tom prilikom napravio prekršaj, pa za sudiju Jovanovića nije bilo dileme - penal za goste!

Izveo ga je Ifet Đakovac, samouvereno i precizno za vođstvo TSC-a od 1:0.

Posle primljenog gola, Crvena zvezda je pokušala da odmah izvrši snažan pritisak na protivničkoj polovini. što je rezultiralo novom prilikom i novom pogođenom stativom, ali u 25. minutu nova pretnja u kaznenom prostoru Zvezde, ponovo raspoloženi Saša Jovanović koji je iskosa sa leve strane šutirao pored Aleksa Viga, ali je Borjan ovoga puta uspeo da zaustavi taj udarac.

A onda, 26. minut, prelep šut Srđana Mijailovića koji je poslao parabolu sa blizu 25 metara, ali je i treći put uzdrman okvir gola gostiju! Sada je lopta pogodila prečku i otišla u gol-aut.

Na ulasku u finiš pšoluvremena Azarov je imao opasan pokušaj sa leve strane, lopta je prohujala pored stative.

Zvezda je ipak stigla do izjednačenja u poslednjim sekundama prog dela igre kada je Ivanić poslao loptu za Bukarija u kazneni prostor, a reprezentativac Gane je iskosa sa desne strane snažnim udarcem poslao loptu u mrežu - 1:1!

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a treba napomenuti i da je Zvezda tokom prvog poluvremena čak tri puta pogađala stativu ili prečku.

Neizvesnost je trajala do 61. minuta, a onda je Pešić proigrao raspoloženog Bukarija koji ulazi u kazneni prostor i još jednim snažnim udarcem šalje loptu pod prečku - 2:1.

OId tog trenutka otpor gostiju je bio znatno slabiji, pa je već u 69. minutu opet na asistnciju Pešića, pogodio i Gelor Kanga, prelepim šutem sa dvadeset metara - 3:1.

Svoju izvanrednu partiju Osman Bukari je krunisao i het-trikom u 75. minutu za konačnih 4:1.

Malo je nedostajalo da ''pukne i petarda'' u samom finišu, ali Prucev nije iskoristio veliku priliku.

SUPERLIGA, PLEJ-OF - 1. KOLO

Petak

Voždovac - Radnički 1923 2:1 (1:0)

Subota

Vojvodina - Novi Pazar 4:0 (2:0)

Crvena zvezda - TSC 4:1

Nedelja

Čukarički – Partizan (18.30)

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Snežana Borjan, supruga Milana Borjana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.