Džudisti Kinezisa još jednom pokazali da su među najboljima u Srbiji

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2024, 11:39

Džudisti Kinezisa još jednom pokazali da su među najboljima u Srbiji

Najbolji sportski kolektiv za 2023. godinu u izboru Sekcije sportskih novinara Niša Univerzitetski džudo klub Kinezis sa četiri zlatne, jednom srebrnom i dve bronzane medalje završio je Prvenstvo Srbije za seniore gde je bio najbolja muška ekipa. U ukupnom plasmanu niški tim je treći, iza Crvene zvezde i Partizana iz Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Ako se po jutru dan poznaje - biće ovo još jedna uspešna godina za Kinezis. Pričali su da teško mogu ponoviti rezultate iz istorijske 2023. godine, ali podižu lestice na novi nivo.

Na Prvenstvu Srbije u Beogradu, koje je pratilo više od 2.000 gledalaca, u konkurenciji 45 klubova, 188 seniorki i seniora, Kinezis je treći u generalnom plasmanu, iza "večitih rivala".

Ponosni smo na celu ekipu. Prošle godine smo imali tri što je tada bio rekord, sada smo otišli korak dalje i imamo četiri prvaka. Vidi se kontinuitet u radu, ovo nije neočekivano jer je ovo plod velikog i napornog rada. Svi su bili sjajni i sigurni, a istakao bih i da je Veljko Simić najmlađi šampion Srbije u džudou iz Niša sa nepunih 18 godina - rekao je Nemanja Stanković, trener.

Šampioni Srbije su Nevena Milić (do 48 kg), Veljko Simić (do 66kg), Aleksandar Stojkov (do 100 kg) i Igor Vračar (preko 100 kg), srebrnu medalju osvojio je Mihailo Ćirić (do 90 kg), a treći su bili Dušan Kežić (do 60 kg) i Pavle Krsmanović (do 66 kg).

Anđela Simić (do 52 kg) i Andrija Stošić (preko 100 kg) završili su takmičenje na 5. mestu.

Takmičare sada čekaju borbe na međunarodnoj sceni, a članove Uprave i stručnog štaba borba da im to obezbede.

Među najboljima u srpskom džudou; foto: DžK Kinezis
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.