Džikić: Promena ili promene!

Izvor: Mondo, 08.Okt.2018, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić: Promena ili promene!

Trener Budućnosti najavio je ozbiljan razgovor sa igračima na temu borbenosti u derbi meču kojeg su ubedljivo izgubili od Crvene zvezde.

Aleksandar Džikić izjavio je da posle utakmice 2. kola ABA lige protiv Crvene zvezde nije imao utisak da su njegovi izabranici pružili 100 odsto na polju borbenosti, iako su kao igrači evroligaškog kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dužni da se tako ponašaju.

"Čestitam Crvenoj zvezdi. Bila je mnogo konkretnija i čvršća, pre svega na centarskim pozicijama. Mi nismo bili dovoljno agresivni, nekako smo očekivali da neko drugi odradi posao za nas", počeo je Džikić izlaganje na konferenciji za medije.

"U napadu mislim da smo mogli da odigramo pametnije, efikasnije. Opet smo promašili neke otvorene šuteve, ali dobro. Generalno, moj utisak - a, toga mi je najviše žao - to je da se nismo borili. Nemam osećaj da smo izašli i da smo dali sve. To nije dobro i to je nešto o čemu ćemo morati da razgovaramo sa ovim ljudima. I što će morati da se promeni, ili će biti promena. Vrlo je jednostavno", značajno je trener Budućnosti povisio ton.

On je objasnio da se od prvotimaca aktuelnog ABA šampiona ne traži da budu "najbolji tim na svetu", nego da na terenu ostave poslednji atom snage.

"U prvom poluvremenu smo napravili osam faulova. Četvrtu ličnu grešku u drugoj četvrtini smo napravili osam sekundi pre kraja. To je nedopustivo na domaćem terenu. Dođe ti puna hala, ljudi te prate, vole, pevaju, pozdravljaju te na 'minus 20', a ti tako, sve nešto 'na pola'. E, pa neće moći".

Povela se zatim diskusija o niskim procentima šuta, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je Džikić insistirao na borbi kao elementu koji menja sve.

"Kad se baciš na glavu, sve je drugačije", rekao je on i dodao:

"Najviše sam nezadovoljan time što nisam izašao sa utakmice sa idejom da su se borili 100 odsto. I to mi je najkrivlje. Nema šta, sve počinje sa tim. Džaba talenat i kvalitet ako nećeš da se boriš 100 odsto. Oni su profesionalci, oni igraju Evroligu, od njih se očekuje da budu 100 odsto".

Povezane vestiTomić: 40 minuta kažnjavanja protivnika

Dok su u crveno-belom taboru blistali Reglend, Perperoglu, Beron, Cirbes, Odžo... gotovo svi igrači Budućnosti dovedeni letos kao pojačanja, nisu mogli da se "sastave".

"Slažem se. Ali, nisu baš jedini. Ako ćemo da se delimo posle prve utakmice, posle poraza od Crvene zvezde, na naše i njihove, ove i one, onda 'ajmo kući svi. 'Ajde odmah da se rastajemo. Nema potrebe za tom pričom. Niti sam zadovoljan OVIMA, niti sam zadovoljan ONIMA".

Trener Budućnosti, sa kojom je proletos u finalu ABA plej-ofa pobedio upravo Zvezdu, na kraju se izvinio navijačima koji su napunili tribine i podržavali ekipu svih 40 minuta.

"Znamo da nisu zadovoljni, radićemo na tome da budemo bolji".

Podgoričanima u petak predstoji premijerni meč Evrolige, na domaćem terenu protiv Armanija, pa samo dva dana kasnije gostovanje Igokei, koju su pre dve nedelje jedva pobedili u četvrtfinalu ABA Superkupa.



Izvor: Youtube/ABA liga jtd

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.