Dženkins: Sudije ne daju koševe...

Izvor: B92, 03.Jan.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins: Sudije ne daju koševe...

Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins kaže da će utakmice kao ova sa Real Madridom pomoći timu da se poboljša.

“Ljudi kažu da su oni najbolji u Evropi – ako smo uspeli da se držimo sa njima, to može samo da nam pomogne. Imaju dubinu u timu, dobre bekove i centre, Rudi i Rejes danas su blistali. Igraćemo sa još vrhunskih timova i to će nam pomoći da napredujemo na duže staze“, rekao je Dženkins. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Real je prelomio meč serijom trojki sredinom trećeg perioda.

“Dozvolili smo im da postignu mnogo poena iz tranzicije, oni su mnogo dobar tim, pogotovo u tom pogledu, a nekada nismo mogli ni da ih fauliramo jer smo već bili u bonusu. Pogodili su tri trojke u nizu i tako su potpuno promenili meč – od tog trenutka do kraja morali smo da ih stižemo“.

Pre te prelomne serije bilo je tri-četiri sumnjive sudijske odluke.

“Sudije su plaćene da rade svoj posao, neću da ih kritikujem. Ako ste vi gledali utakmicu i imate svoje mišljenje o nekim odlukama, to je jedna stvar, ali to im je posao. Možda su neke odluke mogle da budu drugačije, ali ne želim da ulazim u to. Uprkos tome, još smo bili u igri – sudije mogu da sviraju, ali ne mogu da daju koš. Real je pogodio kada je trebalo, bilo im je potrebno dva minuta da prelome meč“.

Činilo se da su crveno-beli nervozno počeli meč – neke atipično izgubljene lopte i četiri promašena bacanja u nizu.

“Mogli bismo da kažemo da smo bili stegnuti i da nam to bude izgovor. Međutim, odbrana je ono na šta mi najviše polažemo, a u tom segmentu smo bili veoma dobri. Iako smo promašili neka bacanja i gubili lopte, i dalje smo bili u igri, čak smo i poveli. Treća četvrtina je bila presudna“.

Tek je odigrano prvo od 14 kola, a tako razmišlja i Zvezdin Amerikanac.

“Gledamo samo sledeću utakmicu, ovo je Top 16 faza, najbolji timovi Evrope, ali ovo je tek prvi meč. Moramo da naučimo na svojim greškama, imamo vremena da ih ispravimo“.

Ove sezone Dženkins nema toliko loptu u rukama u napadu i čini se da bi mogao da bude malo agresivniji ka košu.

“Ove sezone imam drugačiju ulogu – sada imamo više košarkaša koji mogu da poentiraju, mnogo mladih igrača sa energijom. Neću samo da se zaletim i da šutnem na koš, čekam svoju poziciju kada sam otvoren“, zaključio je Dženkins.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.