Džajić ne želi pomilovanje

Izvor: Kurir, 30.Avg.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić ne želi pomilovanje

Džajić od trenutka kada je pokrenut krivični postupak pre četiri i po godine, tvrdi da nije kriv i uveren je da će sud doneti odluku u njegovu korist

Bivši predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić ne želi pomilovanje od strane predsednika Srbije Tomislava Nikolića, već želi na sudu da dokaže svoju nevinost.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />"Već duže vremena govorim da je moj primarni cilj da se, najzad, reši moje sudsko pitanje, a tek potom mogu da pričam o drugim temama. I kada je Zvezda u pitanju, ništa se nije promenilo. To je moj klub za sva vremena, a da li ću se vratiti na "Marakanu" i u kojoj ulozi, o tome možemo da govorimo tek po okončanju sudskog postupka. A siguran sam da će pravda pobediti i da ću uskoro biti oslobođen svih optužbi" - odgovorio je Džajić za Novosti na pitanje o preplitanju priča o povratku u Crvenu zvezdu i aboliciji.

Advokat Tihomir Konsantinović objašnjava za list da, iako to nije uobičajena praksa, predsednik može da da pomilovanje i dok je krivični postupak u toku.

"Predsednik države može da pomiluje bilo kog pojedinca i da ga, ukoliko je osuđen, oslobodi izdržavanja kazne ili, kao u Džajićevom slučaju, da ga oslobodi krivičnog gonjenja. Kad bi se to dogodilo, Džajić bi se jednostavno smatrao neosuđivanim. Potrebno je i da Komisija za pomilovanja da svoje mišljenje, ali predsednik donosi konačnu odluku i ne mora da se drži mišljenja komisije."

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.