Džajić: Verujem da ću biti slobodan

Izvor: B92, 27.Dec.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džajić: Verujem da ću biti slobodan

Beograd -- Dragan Džajić izjavio za B92 da duboko veruje da će biti slobodan čovek na kraju sudskog procesa u kome je optužen za malverzacije prilikom transfera fudbalera.

Džajić je, gostujući u emisiji B92 "Između dve vatre", rekao da ne želi da komentariše sudski proces koji je u toku protiv njega i još trojice bivših čelnika Crvene zvezde, ali je naveo da nikada ni od jednog igrača nije uzeo nijedan dinar. Dodaje da veruje u pravednost suda i poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona, zbog čega očekuje da će na kraju biti "slobodan čovek".

Džajić je detaljno opisao kako je izgledalo njegovo hapšenje početkom 2008. godine ocenivši ga kao nekorektan i sraman čin u kome je cela nacija imala prilike da ga vidi sa lisicama na rukama dok ga policija izvodi iz kuće.

On je uhapšen više meseci pre nego što je tužilaštvo protiv Džajića i njegovih saradnika podiglo optužnicu da su oni protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera više fudbalera u inostrane klubove u periodu od 1998 - 2002. godine.

Džajić dodaje da mu je tužilaštvo nudilo nagodbu koju je on odbio, jer kako kaže, ne postoji krivica koju treba da prizna.

„Ja nemam šta da priznam, ja nisam ništa uradio i to govorim vama javno, pred TV kamerama", rekao je Džajić.

On je dodao da u vreme dok je on bio na čelu kluba nijedan fudbaler nije otišao iz Zvezde bez saglasnosti trenera, Upravnog odbora i bez znanja cene transfera.

"Kategorički tvrdim da nije bilo mešetarenja, Crvena zvezda je ozbiljan klub", rekao je Džajić.

Povodom postupka koji se vodi u vezi sa oduzimanjem njegove imovine, Dragan Džajić je podsetio da je on bio legendarni fudbaler Crvene zvezde, reprezentacije Jugoslavije, da je igrao u Francuskoj i da je bio direktor najuspešnijeg kluba sa ovih prostora i to u vreme kada je bio evropski i svetski šampion.

"S obzirom na moje rezultate i to kakav sam fudbaler bio ja bi trebalo da imam hotele. Ja sam imovinu stekao svojim sportskim uspesima i poražavajuće je da me pitaju odakle mi kuća i stan"..

On dodaje i da i dalje može da raspolaže svojom imovinom, pošto postupak za privremeno oduzimanje još traje.

Dragan Džajić nije želeo da komentariše druge slučajeve koji se vode u vezi sa proneverama prilikom transfera fudbalera, pa tako ni slučaj protiv Svetlane Ražnatović.

Dragan Džajić je gostujući na B92 rekao i da je pristao da se posle više godina odsustva ponovo vrati u Crvenu zvezdu, o čemu možete više da pročitate na b92.net/sport.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.