Drugo mesto za košarkaše Foke na turniru u Ivrei

Izvor: KGsport.info, 04.Jan.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugo mesto za košarkaše Foke na turniru u Ivrei

Košarkaši kragujevačke Foke su i ove godine uzeli učešće na tradicionalnom prednovogodišnjem FIBA turniru za pionire u italijanskoj Ivrei. U konkurenciji petnaest ekipa iz Italije, Španije, Crne Gore, BIH i Srbije, Kragujevčani su ponovili uspeh sa pređašnjeg turnira i ponovo ušli u finale, gde su poraženi od vršnjaka iz Crvene zvezde.
Devetnaestu godinu zaredom je ovaj italijanski grad nadomak Torina >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << bio stecište veoma jakog međunarodnog turnira u konkurenciji dečaka do 14 godina starosti.

Košarkaši kragujevačke Foke, predvođeni trenerom Ivanom Miloševićem i direktorom kluba Srećkom Otovićem, odigrali su turnir u visokom ritmu i na prilično ubedljiv način stigli do finala. Kragujevčani su najpre u grupnoj fazi pobedili ekipu domaćina turnira Letteru 22 (81:40), zatim Spartans iz Tuzle (81:37) i Biancoblu iz Firence (88:52), da bi u polufinalu lako izašli na kraj sa ekipom Aquila Basket iz Trenta (71:46).
U finalu je košarkaše Foke čekala beogradska Crvena zvezda, još jedan srpski predstavnik na ovom turniru. Bio je to izuzetno zanimljiv susret, koji je završen „tesnom“ pobedom crveno-belih rezultatom 60:57.
Bez obzira na ovaj poraz u finalu, ova generacija košarkaša Foke (dečaci rođeni 2005. godine) je pokazala izuzetan takmičarski potencijal i najavila visoke domete u budućnosti.

Red je i da pomenemo imena svih ovih dečaka koji su predstavljali Foku u Ivrei. To su: Bogdan Butulija, Ilija Cvetković, Petar Cvetković, Novak Denović, Nenad Filipović, Jovan Ilić, Aleksandar Jovanović, Jakov Jovanović, Uroš Jovanović, Matej Matović, Filip Miljković, Nikola Vasilić i Strahinja Vasiljević.
Napomenimo i to da je Nenad Filipović izabran u najbolju petorku turnira.

Organizatori iz KK Letera 22 su se potrudili da i ovogodišnji turnir prođe u najboljem mogućem redu, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Da su u tome i uspeli, najbolje govori poruka zahvalnosti koja je objavljena na zvaničnoj FB stranici SK Foka, u kojoj Kragujevčani izražavaju veliku zahvalnost svim ljudima iz KK Lettera 22 i građanima Ivree na sjajnoj organizaciji turnira i vrhunskom gostoprimstvu.
Pozitivne utiske sa ovog turnira preneo nam je i direktor SD Foka Srećko Otović.

– U poslednje vreme prilično dobro sarađujemo sa ljudima iz KK Lettera 22, što je jako pozitivno za decu iz oba kluba. Neka moja ideja je da u narednom periodu najbolji igrači imaju i zajedničke treninge. U svakom slučaju, izuzetan turnir, obilazak Milana, prijem u Skupštini grada Ivrea i kod gradonačelnika, razgovori sa predstavnicima Košarkaškog saveza Italije itd. – rekao nam je Otović, uz napomenu da košarkaši Foke dobijaju sve veći broj poziva za učestvovanje na sličnim međunarodnim turnirima.

Foto: SK Foka

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Na Šumadija sajmu održan drugi novogodišnji turnir u basketu

Izvor: KGsport.info, 04.Jan.2019

Drugu godinu zaredom na Šumadija sajmu održan je novogodišnji turnir u basketu „tri na tri“. Više od 200 basketaša nadmetalo se u osam starosnih kategorija, a trijumf u najatraktivnijoj PRO senior konkurenciji ponovo je odnela novosadska Detelinara Celtics.  . Poslednji dani 2018. godine...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.