Drugi poraz Zvezde, -14 u Tel Avivu

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi poraz Zvezde, -14 u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su i drugi poraz u Evroligi, pošto su izgubili od Makabija u Tel Avivu sa 96:82 u drugom kolu D grupe.

U prvom meču D grupe Lokomtiva je pobedila Lijetuvos Ritas.

Tok meča:

Na početku meča nijedna od ekipa nije lako dolazila do koša – Zvezda je poentirala preko Blažiča sa penala, ali je Makabi uzvratio trojkama Ohajona i Inglsa.

Šilb nije bio raspoložen za igru na početku, izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je loptu i promašio otvoren šut, ali Blažič je bio u pravom ritmu i vezao je još četiri poena u polukontrama (6:6).

Iako je u prva dva poseda Marjanovića Džejms napravio faul, potom je odlično sačuvao Zvezdinog centra – prvi put je blokirao Marjanovića, a zatim je i iznudio promašaj.

Na drugoj strani poentirali su Ohajon i Ingls, pa je Makabi vodio 11:6. Zvezda nije imala rešenja za Skorcanitisa, ni Marjanović ni Katić, pa je snažni centar brzo došao do sedam poena. Šilb je proćerdao još dva napada, a posle drugog je usledila trojka Blua za 21:12 i tajm aut Dejana Radonjića.

Do kraja četvrtine Radenović je poentirao sa penala, pa je Zvezda na prvi dvominutni odmor otišla sa zaostatkom od sedam poena – 21:14.

Na početku drugog perioda crveno-beli su igrali bolje u odbrani, pokušali su da skupe na Skorcanitisu, ali Blu je pogodio trojku.

Posle nesportske Katića, Smit je pogodio iz prodora, a na drugoj strani Zvezdu je u igri držao Dženkins sa četiri poena. Ipak, domaći su bili sjajni u šutu za tri poena i posle pogotka Inglsa (peta trojka) prvi put su stvorili dvocifrenu prednost – 30:20.

Uzvratio je Nelson, ali je Smit pogodio novu trojku za Makabi (33:22).

Zvezda se nije predavala, a Marjanović je podigao svoju igru na znatno viši nivou – pre svega u odbrani, ali i u napadu, gde je postigao osam poena. Upravo posle njegovog ofanzivnog skoka i polaganja crveno-beli su prišli na -5 (35:30) i trener domaćih Blat zatražio je tajm aut.

Posle ukradene lopte i polaganja Dženkinsa Zvezda je smanjila zaostatak na tri poena, ali usledio je niz očajnih poteza – izgubljene lopte Marjanovića i Dženkinsa, novi loš pokušaj Šilba, pa je Makabi odgovorio serijom 8-0 i na poluvreme je otišao sa 11 poena prednosti (43:32).

Razliku u prvom poluvremenu napravio je šut za tri poena (Makabi 6-11, Zvezda 0-5), ali i Skorcanitis koji je dao 10 poena i oslobađao je mnogo prostora saigračima.

Odmor od 15 minuta nije promenio stanje na terenu – trojku je pogodio čak i Šon Džejms, koji je u prethodne dve sezone u Evroligi šutnuo tri trojke i nije pogodio nijednu. Nadovezao se Džon Ingls iz teške pozicije, pa je Makabi poveo 51:34.

Domaći su došli i do plus 19, a Simonović je pogodio prvu trojku za Zvezdu iz devetog pokušaja sredinom treće deonice. Već u sledećem napadu ubacio je još jednu, ali Makabi je lako čuvao prednost.

Šansu je dobio i Cvetković umesto indisponiranog Nelsona, odigrao je solidno, ali timska odbrana crveno-belih bila je očajna – Makabi je lako dolazio do otvorenih pozicija za šut i koristio ih je.

Ni Makabi nije blistao u odbrani, ali nije bilo opasnosti da Zvezda priđe na jednocifren zaostatak. U poslednjoj sekundi trećeg perioda Rajs je pogodio trojku za 73:56.

Prednost Makabija otišla je do +26 (84:58), a onda je usledio opuštanje domaćih, što je Zvezda iskoristila da napravi veliku seriju i da učini poraz podnošljivijim.

Posle trojke Dženkinsa bilo je minus 11, a na kraju je konačni rezultat glasio 96:82.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi poraz Zvezde, -14 u Tel Avivu

Izvor: B92, 24.Okt.2013

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su i drugi poraz u Evroligi, pošto su izgubili od Makabija u Tel Avivu sa 96:82 u drugom kolu D grupe...Najbolji kod Zvezde bio je Boban Marjanović sa 20 poena (9-12 iz igre, 2-7 penali) i 13 skokova, Jaka Blažič dao je 17 poena (6-11 iz igre, po 3 sk....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.