Dončić u poslednjoj sekundi sprečio Zvezdin preokret

Izvor: RTS, 30.Mar.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić u poslednjoj sekundi sprečio Zvezdin preokret

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom parketu od ekipe Reala iz Madrida sa 82:79 u okviru 29. kola Evrolige. Naredni meč crveno-beli igraju 5. aprila u Moskvi protiv CSKA.
Madriđane su do pobede predvodili Dončić sa 24, Rejes sa 14 i Tompkins sa 11 poena.
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bili su Omić sa 25, Feldin sa 18 i Dobrić sa 12 poena.

Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je veoma uspavano otvorila meč i dozvolila seriju Reala od 10:0, ali su nakon toga uspeli da pronađu napadački ritam i ostanu u utakmici. Druga četvrtina počela je sudijskim greškama koje su, uz veoma raspoloženi šut sa distance, omogućili Realu da se odmakne na dvocifrenu razliku i najvećih 11 poena prednosti.
Ipak, Zvezda je u tim momentima, uz veliku podršku navijača sa tribina, preko Omića koji je zasijao u drugoj deonici, i poena u tranziciji uspela da se približi na četiri poena zaostatka.
Nakon rezultatske klackalice u trećoj deonici, Zvezda je odigrala veoma dobru poslednju četvrtinu.
Sjajna odbrana na jednoj i laki poeni na drugoj strani doprineli su velikoj Zvezdinoj seriji nakon čega je domaćin prvi put u meču poveo, da bi potom imao i maksimalnih šest poena prednosti u jednom momentu.
Real je, očekivano, imao odgovor i, uz neiskustvo protivnika, uspeo da smanji zastatak i potom povede, predvođen odličnim Tavaresom koji je postigao sedam vezanih poena.
Ušlo se u veoma neizvesnu završnicu, Real je imao četiri poena prednosti, ali je Zvezda poenima Feldina i Omića izjednačila na šest sekundi do kraja.
Ipak sve dileme i tačku na meč stavio je Luka Dončić trojkom u poslednjoj sekundi meča.

Ovako je protekao meč:
20.54 - Kraj meča, pobeda Reala nad Zvezdom 82:79. U veoma neizvesnoj završnici Dončić je trojkom u poslednjoj sekundi rešio pitanje pobednika.
20.27 – Nakon tri odigrane četvrtine rezultat je 64:57 za Real.
Prava rezultatska klackalica odvijala se u trećoj deonici, što je išlo na ruku gostiju koji konstantno održavaju prednost u razmaku od četiri i devet poena.
Zvezda ne uspeva ozbiljnije za zapreti i primećuje se nedostatak drugog raspoloženog igrača, koji bi pomogao odličnom Omiću.
20.05 – Nastavljen je meč, počela je treća deonica.
19.47 – Završeno je prvo poluvreme, Real nakon 20 minuta igre vodi sa 43:39.  Najefikasniji u redovima Zvezde su Omić sa 12, Dobrić sa sedam i Feldin sa šest poena, dok su kod gostiju najraspoloženiji Dončić sa 14 i Tompkins sa osam poena.
Druga četvrtina počela je sudijskim greškama koje su uz veoma raspoloženi šut sa distance omogućili Realu da se odmakne na dvocifrenu razliku i najvećih 11 poena prednosti.
Ipak Zvezda je u tim momentima uz veliku podršku navijača sa tribina, preko Omića koji je zasijao u drugoj deonici i poenima u tranziciji uspela da se približi na samo četiri poena zaostatka.
19.22 Završena je prva četvrtina nakon koje Real vodi sa 27:20. 
Zvezda je veoma uspavano otvorila meč i dozvolila seriju Reala od 10:0. Ipak crveno-beli su uspeli da polovinom četvrtine zaigraju znazno bolje i pronađu pre svega napadački ritam i smanje na četiri poena zaostatka, pre nego što je Tompkins pogodio trojku u poslednjoj sekundi prve deonice.
19.00 – Počeo je meč u poprilično ispunjenoj dvorani "Aleksandar Nikolić". 
18.55 – Igrači obe ekipe izašli su na parket, u toku je zagrevanje. Meč uskoro počinje.
Gosti imaju dodatni motiv za pobedu u Beogradu, pošto je Zvezda slavila u prvom okršaju dva rivala u Madridu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.