Dobri su, ali idemo u Beograd da pobedimo

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 19:47

"Dobri su, ali idemo u Beograd da pobedimo"

Košarkaši Zadra u petak gostuju Crvenoj zvezdi u prvom meču plej-ofa ABA lige.

Susret se igra u hali "Aleksandar Nikolić" od 20 sati, a Zadrani su ove sezone u slavili u beogradskoj dvorani, posle čega je došlo do promena na klupi Zvezde.

Tim Danijela Jusupa u Beograd stiže sa Lukom Božićem, najboljim igračem (MVP) ABA lige.

"Ne mogu reći koga bih izabrao da sam mogao da biram. I Partizan i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvena zvezda su visoko podigli lestvicu, dominiraju ligom, kvalitetom i takmičarskim nabojem, naročito jednih prema drugima. U Beogradu se strašno dižu tenzije, motivirani su i jedni i drugi za osvajanje ABA prstena i sigurno neće ništa prepustiti slučaju. Mi ćemo napraviti maksimalno što možemo. Protiv takvih ekipa nije lako igrati, nemaju slabu tačku. Dobri su šuteri, dobri su u odbrani, dobro skaču… Teško je naći pukotinu, ali ako tako razmišljaš ne treba ni da igraš. Moramo biti aktivni svih 40 minuta, naći neku svoju šansu", rekao je trener Jusup.

U odnosu na prvu utakmicu sezone, u kojoj je Zadar slavio u Beogradu, mnogo toga promenilo u oba tabora.

Zadar je napustio Antonio Jordano, Zvezda se pojačala novim igračima, među njima i najvećom zvezdom Fakundom Kampacom, a tim je preuzeo Duško Ivanović. Zadar u odnosu na tu utakmicu ulazi jači za najboljeg igrača Božića, koji nije igrao u prvom meču.

"Mi smo nakon odlaska Jordana promenili igru. On je bio izuzetan šuter koji je iz tranzicije uzimao šuteve za tri poena. Sada više ne možemo tako da igramo, moramo se postaviti konzervativnije, s jačom obranom, na manji broj poena. Pravilo je da za pobedu u gostima moraš jedan deo koševa da daš iz kontranapada i imaš dosta visok procenat šut za tri. Ja bih rado da igramo kao u prvoj utakmici sa Zvezdom, ali sada moramo neke stvari menjati", kaže Jusup.

Jedan od aduta Zadra biće Arijan Lakić, koji dobro poznaje atmosferu u Beogradu.

"Igraćemo na jakom gostujućem terenu, pogotovo u plej-ofu, ali ipak mislim da možemo ići bez pritiska. Daćemo 100 posto od seb, pa kako ispadne. Očekivanja su veroatno takva da mi nećemo ići na pobedu, tako je bilo i pre prve utakmice, ali mi smo tamo išli kako bismo pobedili i pobedili smo. Nema tu predaje. Ako rezultat bude na našoj strani biće odlično. Ako ne bude, najvažnije je da smo dali sve od sebe", rekao je Lakić.

Drugi meč serije igra se u ponedeljak 8. maja u Zadru od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.