Diže iz mrtvih

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diže iz mrtvih

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić otkriva da i dan-danas sanja da kao plejmejker predvodi svoj tim. On kaže da mu je taj san najlepši i da svoje igrače savetuje da uživaju u igračkoj karijeri koliko mogu jer ona veoma brzo prođe.

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena i tvorac tri velika košarkaška čuda kaže da je dobio zadatak da Crvenu zvezdu vrati iz mrtvih i, ako treba, da joj da veštačko disanje „usta na usta“.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << S obzirom na to da na utakmicama desetak puta uđete na teren, da li ponekad poželite da se nađete na parketu u ulozi plejmejkera?

- Ja to sanjam i to vrlo često i kada se probudim, to su mi najlepši snovi! Stalno svojim igračima pričam da uživaju jer su ima ovo najlepši dani. U stvari, stalno mi se javljaju dva sna: prvi je da odigram još jednu utakmicu, a drugi da vidim roditelje, bez kojih sam ostao rano, još početkom sedamdesetih - kaže Pešić.

Sanjate li i olimpijsku medalju, jedinu koja vam nedostaje u karijeri?

- Tačno tako. Žao mi je što svojevremeno nisam nastavio rad sa reprezentacijom, ali tadašnji rukovodioci Saveza nisu ispoštovali dogovor.

BELA LAĐA NLB LIGE

Još nema ništa od vašeg predloga da okupite svih 14 trenera i dogovorite se o kodeksu ponašanja u NLB ligi.

- Stalno nešto pričamo, a još ništa konkretno nije urađeno. Kao što Milan Gutović u ulozi Šojića kaže: „Ja bih da budem kapetan lađe, ali lađa je potonula.“ Zvezdin operativac Milan Opačić organizovao je sastanak srpskih klubova iz regionalne lige, ali Marko Ivanović i Dragan Todorić nisu došli. Opravdano ili ne, ali mi moramo da vidimo koji su srpski interesi, donosi li liga nekome pare. Nema u Srbiji zavere protiv NLB lige, ali moramo da vidimo neku korist i za nas - rekao je Pešić.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.