Dimitrijević: Nisam mogao da odbijem Prosinečkog

Izvor: Politika, 10.Jun.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrijević: Nisam mogao da odbijem Prosinečkog

Sin bivšeg Partizanovog asa stigao na „Marakanu”

Crvena zvezda je juče u podne na „Marakani” predstavila prvo pojačanje za narednu sezonu – Miloša Dimitrijevića (27), sina nekada poznatog fudbalera Partizana Zorana Čave Dimitrijevića. On je istakao da posle razgovora s trenerom „crveno-belih” Robertom Prosinečkim, nije mogao da odbije njegovu ponudu da pojača naš najtrofejniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << klub.

– Svakom igraču je bitno, pa i meni, da ga trener želi, posebno što je Prosinečki bio veliki igrač, a sada je i veliki strateg. Imponuje mi i to što igram na „njegovoj poziciji” na sredini terena. Srećan sam zbog dolaska u Zvezdu, a verujem da će milioni njenih navijača biti zadovoljni mojim igrama – rekao je Miloš Dimitrijević, koji je s crvenom zvezdom potpisao ugovor na tri godine.

On je naveo da mu velika igračka karijera njegovog pokojnog oca Zorana u dresu Zvezdin najvećeg i najljućeg rivala Partizana nije predstavljala smetnju da postane član „crveno-belih”.

– Zbog oca poštujem Partizan, ali istovremeno brinem i o svojoj karijeri. Rođen sam u Francuskoj i nisam dete Partizana nego Nanta. Zato se uopšte nisam dvoumio kad sam odlučio da pređem u Zvezdu – naglasio je Dimitrijević.

Zamenik sportskog direktora Crvene zvezde Gopran Vasilijević, ocenio je da su dobili kvalitetnog igrača, a Dimitrijević sjajnu priliku da dalje napreduje. On je dodao da se uveliko radi i na angažovanju još nekih novih igrača, ali nije želeo da se izjašnjava o mnogobrojnim imenima o kojima se ovih dana spekuliše po medijima.

– Malo pričamo, dok ne završimo posao. Direktor Adžić je u Brazilu, gde pregovara o igraču koji nam je interesantan, a takvih ima i ovde – kazao je Vasilijević.

Miloš Dimitrijević je pre dolaska u Crvenu zvezdu igrao za francuske klubove Nant i Grenonl, Rad i u poslednje vreme je bio na pozajmici u italijanskom Kjevu. On je zadužio crveno-beli dres s brojem sedam.

L. Delić

-----------------------------------------------------------

Golman Stamenković u Azerbejdžanu

Doskorašnji golman Crvene zvezde Saša Stamenković je novi član Nefčija, za koji je potpisao dvogodišnji ugovor, s opcijom da saradnja bude produžena na još godinu dana. Inače, Nefči je prvak Azerbejdžana, a Stamenković je predstavljen kao veliko pojačanje za predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona.

objavljeno: 11.06.2011
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.