Derbi za zaborav, prekidi, povrede, Zvezda ostala na plus 11 (foto)

Izvor: Sportske.net, 01.Mar.2020, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi za zaborav, prekidi, povrede, Zvezda ostala na ''plus 11'' (foto)

Mnogo prekida, čak tri povrede, nijedan gol i Zvezdine propuštene šanse, glavni su utisci posle 162. večitog derbija.

Crvena zvezda i Partizan su večeras 162. put u prvenstvenim mečevima odmerili snage, ovaj njihov duel odigran je pred oko 35.000 gledalaca na stadionu ''Rajko Mitić'', ali golova nije bilo, završeno je rezultatom 0:0, pa je Zvezda zadržala 11 bodova prednosti na vrhu tabele. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Počelo je prilično nervozno, u prvih desetak minuta viđeno je nekoliko oštrih startova Zvezdinih fudbalera,na šta su crno-beli reagovali, u par navrata se stvarala gužva, ali je sudija Lazar Lukić uspevao da smiri situaciju.

U osmom minutu prva pretnja za gol Zvezde, Suma je bio u solo prodoru sa leve strane, na ulasku u kazneni prostor je proturio loptu kroz noge Milunoviću, pritom je došlo do kontakta, Suma je pao, ali nije bilo prekršaja.

Zvezda je prvi put pripretila sedam minuta kasnije, kada je Gavrić pokušao sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, kada je Stojković bez problema intervenisao. Mnogo više problema kapiten Partizana imao je u 21. minutu kada je svoj šut oprobao Njegoš Petrović, takođe iskosa sa leve strane.

Partizan opet preti u 30. minutu zahvaljujući neopreznosti Milunovića pred svojim kaznenim prostorom, Suma je osvojio loptu, ali je bio sebičan, hteo je sve sam da završi, iako je imao dvojicu slobodnih saigrača.

Tri minuta kasnije, napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći morao je da napusti igru zbog povrede na koju se požalio posle duela sa Miletićem. Ovo je teško podneo i u suzama je izašao sa terena, a zamenio ga je Aleksa Vukanović.

Upravo je Vukanović imao najbolju priliku od početka meča. Igrao se 37 minut, Veljko Nikolić je odlično centrirao sa leve trane, ali Vukanović je na desetak metara od gola, promašio loptu.

Zvezda je u tim trenucima pojačavala pritisak pred golom Partizana, par minuta kasnije još jednom Zvezda probija po levoj strani, Jovačić centrira za Bena, čiji je šut izblokiran, a na kraju Gavrić šutira pored gola.

U poluvremenu, trener Partizana Savo Milošević ostavio je Lazara Markovića u svlačionici, na teren je poslao 17-godišnjeg Filipa Stevanovića.

Početak drugog poluvremena obeležili su navijači Partizana velikom bakljadom na južnoj tribini i požarom koji su izazvali, zbog čega je meč bio u prekidu nekoliko minuta.

Uzvratili su i Zvezdini svojim vatrometom, a na terenu prva opasnost za Zvezdin gol viđena je posle još jedne greške pred kaznenim prostorom domaćih, Njegoš Petrović je izgubio loptu, ali ovoga puta Sadik sebičan, šutirao je sa 18 metara neprecizno iako je imao slobodnog Sumu.

U 60. minutu Ben je izveo korner sa desne strane, Degenek je glavom prosledio loptu u petarac za Vukanovića, koji se još jednom obrukao. Još jedna velika prilika koju je propustio u ovom meču.

Prva prava prilika za Partizan viđena je tek u 63. minutu meča. Filip Stevanović je napravio pometnju na desnoj strani, Sadik zatim vraća loptu na ivicu kaznenog prostora odakle šutira Natho, ali nije bio dovoljno precizan, šutirao je zamalo pored gola.

Do kraja meča, još dve povrede, po jedna na obe strane. Zvezda je ostala i bez Rodića, koga je zamenio Pankov, a Partizan je morao bez povređenog Sume u poslednjih dvadesetak minuta. Umesto njega,priliku je dobio Šćekić.

Sam finiš meča obeležila je prilika rezerviste Mirka Ivanića, koji je iskosa sa leve strane pokušao da kazni neopreznost golmana Partizana Vladimira Stojkovića, ali je pogodio samo spoljnji deo mreže.

-

- FK Crvena zvezda  -  FK Partizan Резултати Уживо

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.