Derbi za prestiž (subota, 20h)

Izvor: KGsport.info, 22.Mar.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi za prestiž (subota, 20h)

U poslednjem kolu ligaškog dela ABA lige, u Kragujevcu će gostovati ekipa Crvene Zvezde Telekom. Radovan Lorbek tek pred poslednje kolo zvanično potvrdio koja je nagrada najbolje plasiranim ekipama – velika sramota i skandal. U hali „Jezero“ se sutra odlučuje o parovima polufinala završnog turnira. 
Mnogi su bili mišljenja da poslednje kolo i duel između Radničkog i Zvezde u Kragujevcu neće mnogo odlučivati, pa se direktor ABA lige, Radovan Lorbek, potrudio da na vreme (dok ne počne utakmica poslednjeg kola) saopšti zvanične propozicije i ciljeve za koje se svi timovi ABA lige već mesecima bore.
Javno je saopšteno da se čekalo da Igokea i teoretski obezbedi prvo mesto u ligaškom delu, ne bi li propozicije za odlazak u Evroligu zvanično i naprasno postale da finalisti završnog turnira imaju direktan plasman u Evroligu dogodine, dok bolji polufininalista ide u kvalifikacije.
Svi netremice gledaju da se ne promeni nešto u vezi prvih šest ekipa ligaškog dela koje (još uvek) vode u Evropska takmičenja (Evroliga, Euro kup.. )
Radnički i Zvezda u subotu odlučuju ko će sa kim u polufinalu. Propozicije su (trenutno), da polufinalni parovi budu 1.mesto/4.mesto i drugo polufinale   2.mesto/3.mesto ligaškog dela.
 Malo je onih koji sumnjaju da Partizan izgubi od Madjara u Pioniru, pa Radnički sutrašnjom pobedom ide na Zvezdu u polufinalu, a porazom verovatno na domaćina završnog turnira, Igokeu i njene navijače. Mala razlika?
Jedan on košarkaša Radničkog koji je u punoj formi, koji već duže vreme čeka svoju šansu, a koji se ni po čemu ne može okarakterisati kao „stranac“ (još uvek), Miloš Dimić najavljuje maksimum na parketu i igru bez kalkulacija:
„ Igrači naša dva tima se dobro poznaju. Oni su jak su kolektiv, ne bih nikoga izdvajao. Pripremamo se kao i za svaki raniji susret, a u utakmicu ulazimo da pobedimo. Naša će prednost biti i podrška sa tribina, tu je naš šesti igrač. Na terenu ćemo dati sve od sebe da pobedimo. U ovoj poslednjoj utakmici regularnog dela ABA lige odlučivaće se ko će se s kim sastati na Fajnal foru, a lično radije očekujem Zvezdu nego domaćina Igokeu. “ - rekao je Dimić.
Na njegovu najavu nadovezao se jedan od igrača koji predstavlja perspektivu srpske košarke, i koji očekuje da će dobiti veću šansu u narednim mečevima, Nenad Miljenović:
 “Najvažnije je da smo ostvarimo primarni cilj – izlazak u Evropu naredne sezone. Utakmica u subotu može da odredi da li ćemo sačuvati treću poziciju i obezbediti potencijalne kvalifikacije za Evroligu ili ćemo biti četvrti što znači siguran Evrokup. Sezona je do sada uspešna ali ima još da se igra gotovo 20 utakmica, tu je Superliga Srbije, regionalni Fajnal for, domaći plej-of gde se nadamo se finalu, pa ćemo tek da damo konačnu ocenu. “ – dodao je mladi plejmejker.
Ulaznice za ovaj duel će biti na blagajnama hale „Jezero“ i u subotu u periodu od 12h do 20h.
Povodom plasmana na F4 ABA lige, Radnički je obezbedio i poklone za svaku kupljenu ulaznicu za ovaj meč. Biće darivani i svi pretplatnici, a potrebno je samo da pruže sezonsku kartu na uvid radi evidentiranja serijskog broja.
Ulazi kragujevačke dvorane biće otvoreni već od 18 časova. 
Foto: Zoran Petrović
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Laktaši čekaju četvrtog

Izvor: Politika, 22.Mar.2013

U poslednjem kolu odluka ko će uz Igokeu, Crvenu zvezdu i Radnički biti učesnik „fajnal fora”, a ko dogodine neće igrati u ABA ligi..Ne pamti se kada je poslednje kolo regionalne košarkaške lige imalo značaj kao ove sezone. Dvorane u Beogradu, Kragujevcu, Podgorici i Zadru biće u centru pažnje...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.