Delije kose detelinu (SASTAVI)

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Avg.2012, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delije kose detelinu (SASTAVI)

Beloruska nafta još nije isparila sa trave Marakane, ali bi večeras mogla potpuno da bude potisnuta prijatnim mirisom pokošene deteline! Crvena zvezda dočekuje Omoniju (20.30) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sa ciljem da obezbedi prednost za revanš i povrati poverenje navijača.
Imaće Robert Prosinečki, sigurno, važnijih utakmica u trenerskoj karijeri. Samo ukoliko sa izabranicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pokosi kiparske detelinare na Marakani može da se nada da će je voditi na klupi crveno-belih. Od mladog stručnjaka večeras se traži jedino – trijumf!
- Prethodnih sedam danas smo se pripremali psihološki i taktički, osvežili smo ekipu. Susrećemo se sa timom koji ima kvalitet i mnogo stranaca, ali nije u takmičarskom ritmu. Odigraće prvu zvaničnu utakmicu, kao što je nama bilo protiv Naftana. Očekujemo težak meč, dobro stoje na terenu, čvrsti su. Vidim, međutim, šansu, uz odličnu podršku navijača – istakao je Robert Prosinečki.
Misterija je šta se događalo sa Zvezdinom ekipom u duelima sa Naftanom. Na oba meča gubili su ubedljivu prednost i jedva došli do susreta sa Omonijom. Neki kažu – nedostatak kvaliteta. Drugi – loše odrađene pripreme. Prosinečki tvrdi – problem je bio psihološke prirode.
- Ekipa je fizički spremna, proverili smo testovima. Došlo je do psihološkog pada, pokazali smo dva lica. Nije sve loše, postigli smo mnogo golova. Pričali smo, analizirali, ispravićemo greške. Ne sumnjam da će momci dati sve od sebe. Počelo je da se ne veruje ekipi i fudbaleri to osećaju. Imaju kvalitet, nemam dilemu. Verujem u njih od prvog dana. Hoću da odigraju dobru utakmicu sa Omonijom i da se radujemo pobedi.
Šibali su Zvezdine igrače, stručni štab i upravu zvižduci pre sedam dana. Verni navijači oprostiće im mučenje sa Belorusima ako savladaju Kiprane i prikažu daleko stabilniju igru. Prosinečki je osetio juče potrebu da se posebno obrati simpatizerima kluba:
- Ne apelujem, ali poručujem našim navijačima da ovaj mladi tim ima kvalitet. Neka ih maksimalno podrže i svi će zadovoljni otići sa stadiona. Nekada se noge zavežu, psihološki je teško. Biće lakše uz našu publiku da dođemo do cilja.
PRENOS NA TV PRVA
Utakmicu Crvena zvezda – Omonija direktno će prenositi TV Prva. Prema najavi televizije, program sa Marakane počinje pola sata pre nego što lopta krene s centra – u 20 časova.
TV Prva je imala i pravo prenosa prethodne utakmice Crvene zvezde sa Marakane, protiv beloruskog Naftana.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.