Delije: Piksi, odakle dug?

Izvor: B92, 20.Jan.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delije: "Piksi, odakle dug?"

Tri dana pošto je nekoliko navijača Crvene zvezde "oteralo" Dragana Stojkovića Piksija sa "Marakane", oglasile su se i "Delije".

U saopštenju Zvezdine navijačke grupe kratko je navedeno da Dragan Stojković nije napadnut u "Red kafe"-u, već da je to bio razgovor.

"Delije" su se koncentrisale na pitanje zašto je Crvena zvezda nakon predsednikovanja Dragana Stojkovića ostala u dugu od 20 miliona evra, i kakve su mu to navodno beneficije tražili navijači?

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Saopštenje "Delija" povodom incedenta u kojem je Dragan Stojković Piksi oteran iz "Red kafea" na Marakani:

Povodom pisanja novina o razgovoru "Delija" sa Draganom Stojkovićem Piksijem, primorani smo da damo zvaničnio saopštenje kako bismo pokušali da prekinemo laži i klevete koje je Dragan Stojković pokušao ovih dana da plasira o nama! Takođe, koristimo priliku da Draganu Stojkoviću postavimo neka pitanja.

Dragan Stojković nije napadnut u "Red kafe"-u. Nikakvi računi iz prošlosti nisu u pitanju, već interesovanje "Delija" za sudbinu Crvene zvezde!

Vrlo dobro se sećamo njegovih legendarnih golova, ali svakodnevno osećamo posledice njegove misteriozne vladavine u klubu. Ne znamo da li cela država ima amneziju i da li su svi zaboravili kako je predsednik Dragan Stojković Piksi jednog dana nestao iz našeg kluba i šta je od Crvene zvezde ostalo posle njega?

Sigurno da ovo ne bi radili na ovaj način, već bi ga lično pitali, ali jednostavno nekoliko godina unazad nismo imali priliku ni da ga vidimo ni da mu postavimo ova pitanja. Ova pitanja postavljamo lično njemu ako želi da nam odgovori:

1) Da objasni odakle dug od 20 miliona evra nakon njegovog odlaska, ako se zna da je preuzeo klub sa 5 miliona evra duga! Takođe da objasni kako je onda moguće da dug na kraju njegovog mandata bude toliki, ako se zna da je prodao igrače u vrednosti od 40 miliona evra!

2) Šta je on to navijačima zabranio kada je došao i kakve su mu beneficije tražili navijači? Da li se seća razgovora kada mu je rečeno da navijači žele da budu nezvisni od kluba što se tiče bilo kakvog finansiranja?


Voleli bismo da na ova dva vrlo prosta pitanja dobijemo konkretne odgovore! Ukoliko ne želi da odgovori na ova pitanja, smatraćemo ga za čoveka koji je najviše odgovoran za propast Crvene zvezde u novijoj istoriji jer nakon njega klub je zapao u velike finansijske probleme koji su jedan od glavnih faktora zašto Zvezda ni dan danas ne može da stane na noge. Takođe, smatraćemo ga za lažova jer je slagao desetine hiljada Zvezdaša rečenicama koje je izrekao o Delijama! Ukoliko ipak odgovori na postavljena pitanja iskreno, mi ćemo se javno izviniti Piksiju i zajedno sa njim ćemo krenuti da dalje tražimo odgovorne za ovaj ponor u kome se Crvena zvezda našla od trenutka kada je on napustio naš klub!

Delije Sever

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.