Dejlli mejl: Da li je srpski derbi najluđi na svetu?

Izvor: Blic, 04.Nov.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dejlli mejl": Da li je srpski derbi najluđi na svetu?

Sa tribina Marakane, za vreme 145. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, poslata je ružna slika u svet, a engleski mediji su posebnu pažnju posvetili huliganima koji su zapalili južnu tribinu.

"Igrači izbegavali baklje, navijači su gađani vodenim topovima i igrali su oko logorske vatre na tribinama... Da li je ovo najluđi derbi na svetu?"

Ovako je "Dejli Mejl" naslovio reportažu sa duela beogradskih večitih rivala, u kojoj između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostalog piše da se Zvezda pobedom primakla Partizanu na tabeli, ali su scene sa tribina, očekivano, dobile daleko veću pažnju.

Novinari engleskog portala su, uz brojne slike, opisali da je derbi bio obeležen tenzijama, kao i da su vatrogasci imali problema da smire požare na betonskim tribinama gde su bili smešteni navijači Partizana. Navodi se i da je sudija Milorad Mažić zaustavio igru na 10 minuta kako bi se razišla dimna zavesa, kao i da su navijači crveno-belih imali svoj performans u vidu vatrometa i baklji.

Duelom na Marakani bacio se i "Indipendent", koji prenosi da da su incidenti koje naprave engleski huligani "kao kada plišane mede idu na piknik" u poređenju sa onim što su priredili srpski navijači na 145. derbiju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dejlli mejl": Da li je srpski derbi najluđi na svetu?

Izvor: Dzungla.org, 04.Nov.2013

Sa tribina Marakane, za vreme 145. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana, poslata je ružna slika u svet, a engleski mediji su posebnu pažnju posvetili huliganima koji su zapalili južnu tribinu.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Britanski mediji: Srpski derbi najluđi na svetu?

Izvor: Press, 04.Nov.2013

List Dejli Mejl prenosi da su huligani ubacivali baklje na teren, na više mesta zapalili vatru na južnoj tribini, gde su bile smeštene pristalice Partizana, i divljajući igrali oko nje, sprečavajući vatrogasce da intervenišu.. "Da li je ovo najluđi derbi na svetu?", naslovio je londonski...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.