Dauda napušta Marakanu!

Izvor: RTS, 21.Jan.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dauda napušta Marakanu!

Menadžer Abiole Daude, Šveđanin Patrik Merk, potvrdio je za portal "Mondo" da će njegov klijent podneti zahtev za raskid ugovora i napustiti Crvenu zvezdu bez obeštećenja!

Kako prenosi portal Mondo, Abiola Dauda sprema se da podnese zahtev za raskid ugovora sa crveno-belima i da je u tom smislu dobio punu podršku svog menadžera, Šveđanina Patrika Merka. Ovu vest je za portal potvrdio i sam Merk.

"Stupili smo u kontakt sa našim advokatima i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćemo videti kako će se stvari odvijati. Veoma smo razočarani ponašanjem Crvene zvezde i izgubili smo strpljenje. Stvar je otišla predaleko. On mora da živi svoj život, a kako kada mu se isplaćuje samo deset odsto primanja", rekao je Merk.

"Ne možete voditi klub na način na koji ljudi iz Zvezde to rade. Ne možete da pozovete igrača da potpiše ugovor, a da mu ne dajete platu", dodao je. Priča o tome da je Dauda bolestan i da zbog toga možda neće odmah otputovati sa ekipom u Sloveniju na pripreme bila je samo pokriće za dramatičnu situaciju - nije zadovoljan zbog neisplaćenih zarada. Dauda je još krajem prošle godine, kada mu je umesto 90, isplaćeno oko deset hiljada evra, nagovestio tu mogućnost, a upozorenje je ponovio po povratku iz Nigerije, na početku priprema. Konkretno, tokom sastanka prošlog četvrtka, sa predsednikom kluba Draganom Džajićem.

Dauda je još tada poručio da neće otputovati na pripreme ukoliko ne bude isplaćen u meri u kojoj je zahtevao, a da podsetimo - krajem prošle godine tražio je oko polovine duga. Nigerijac do ponedeljka ujutro nije dobio novac, posle čega mu je Merk savetovao da sedne na avion i otputuje u Sloveniju, kako ne bi prekršio svoje profesionalne obaveze prema klubu, a da će on u danima koji slede, uz pomoć svojih advokata, sastaviti tužbu protiv Zvezde. Predočeno je da bi to trebalo da se dogodi u utorak u toku dana ili u danima koji slede.

Gotovo u isto vreme traju pregovori između Merka i čelnika Genčlerbirligija, koji su takođe dugo čekali na rešenje ove situacije, pa su se okrenuli drugim rešenjima. "Ne mogu mnogo da vam kažem na tu temu", rekao je Merk.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dauda napupta Marakanu!

Izvor: RTS, 21.Jan.2014

Menadžer Abiole Daude, Šveđanin Patrik Merk, potvrdio je za portal Mondo da će njegov klijent podneti zahtev za raskid ugovora i napustiti Crvenu zvezdu bez obeštećenja! ..Kako prenosi portal Mondo Abiola Dauda sprema se da podnese zahtev za raskid ugovora sa crveno-belima i da je u tom smislu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.