Danilo Grujić: Ogroman broj sudijskih grešaka i veliki skandal na stadionu Rajko Mitić

Izvor: JužneVesti.com, 17.Feb.2022, 15:38

Danilo Grujić: Ogroman broj sudijskih grešaka i veliki skandal na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbaleri Radničkog tek nakon penala eliminisani su iz osmine finala Kupa Srbije od Crvene zvezde, a penal seriju obeležio je laser najvatrenijih pristalica crveno-belih koji je ometao fudbalere niškog tima, kao i golman Zvezde Milan Borjan sa 4 odbranjena penala. Ipak, po rečima nekadašnjeg internacionalnog sudije Danila Grujića, bar dva penala trebalo je da budu ponovljena, pošto je golman Zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pre vremena izašao sa gol-linije, a dodaje i da je sudijskih grešaka bilo previše i ocenjuje da se na stadionu ”Rajko Mitić” dogodio veliki skandal.

Izvođenje jedanesteraca obeležila je i jurnjava po terenu, kada je mladi napadač Radničkog Nikola Štulić nakon gola gestikulacijom utišavao navijače na severnoj tribini, zbog čega je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, što, kako kaže, Grujić predstavlja ogromnu povredu pravila igre. Da se obračunaju sa bivšim napadačem Partizana krenuli su skoro svi fudbaleri Zvezde, ali niko do njih nije sankcionisan žutim ili crvenim kartonom.

Ipak, pre jurnjave i opšteg haosa na terenu, penal-serija počela je laserom kojim su ometani fudbaleri Radoslava Bataka, a zbog čega glavni sudija utakmice Marko Srećković nije reagovao.

Grešaka je na utakmici bilo previše. Kada je reč o laseru, kojim su navijači ometali igrače Radničkog prilikom izvođenja penala, sudija Marko Srećković je morao da preko delegata utakmice i razglasa obavesti publiku da prestane sa tim i da penal-serija ne može da krene dok se to ne prekine. Onda imamo situaciju sa potezima golmana Crvene zvezde Milana Borjana, koji je odbranio četiri penala, ali je u dva navrata pre vremena izašao sa gol-linije, pa je sudija morao da ponovi izvođenje tih kaznenih udaraca - kaže Grujić.

Dodaje i da se ogromna povreda pravila dogodila i kada je Štulić "pocrveneo", jer se pre izvođenja jedanaesteraca, žuti kartoni dobijeni u regularnom delu utakmice brišu.

Taj drugi žuti karton nije zvanično zaveden, ali se u televizijskom prenosu jasno videlo da ga je Štulić dobio. Ako je tako, onda Štulić nije smeo da dobije crveni karton, jer pravila kažu da se u penal seriji prethodni kartoni brišu. E sad, ako je isključen, što je prva povreda pravila i grubo kršenje istih, dolazimo u situaciju da Crvena zvezda ima igrača više prilikom izvođenja kaznenih udaraca, a prema pravilima igre ekipa koja ima više igrača mora da redukuje taj broj i da ima isti broj igrača kao i protivnički tim. Dakle, u ovom slučaju 10 na 10, a ne 11 na 10 - ističe Grujić.

U nadoknadi vremena fudbaler Radničkog Lazar Jovanović dobio je crveni karton, pa je pre početka penala teren morao da napusti i jedan igrač Zvezde, što nije učinjeno.

I pre toga je cela penal serija protekla u neregularnosti. Igrač Radničkog Lazar Jovanović je dobio crveni karton u toku igre, što znači da je jedan igrač Zvezde pre prvog penala morao da napusti teren, kako bi procedura bila ispoštovana. Takođe, Jovanović i Štulić su posle isključenja bili na klupi, a morali su biti iza ograđenog dela terena. U svakom slučaju veliki skandal se dogodio na stadionu Rajko Mitić i ovakve stvari bi morale da se sankcionišu - rekao je Grujić.

Osim neregularnosti utakmicu je obeležio i golman Nišlija Filip Dujmović koji je imao 17 uspešnih intervencija, a u prvom poluvremnu je odbranio i penal Gejloru Kangi i pomogao svom timu da se domognu prilike da se plasiraju u četvrtfinale Kupa.

U niškom Radničkom nisu želeli da komentarišu suđenje, niti dešavanja u penal-seriji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sudijski eksperti: Laseri ometali igrače, neregularne odbrane Borjana

Izvor: B92, 17.Feb.2022

Bivše srpske sudije Danilo Grujić i Raka Đurović naveli su nekoliko velikih propusta arbitara u meču Kupa Srbije između Crvene zvezde i niškog Radničkog.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.