Izvor: Danas, 05.Dec.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani komedije na Marakani

Beograd - Na predlog Zorana Bašanovića, kuma i dugogodišnjeg bliskog prijatelja premijera Srbije Aleksandra Vučića, Upravni odbor Crvene zvezde je jednoglasno odlučio da predsednik Skupštine i v. d. predsednika našeg najtrofejnijeg fudbalskog kluba Svetozar Mijailović bude jedini kandidat na predstojećim, trećim po redu, neposrednim predsedničkim izborima.

Ovakva odluka, nakon odustajanja dvojice ozbiljnih potencijalnih kandidata, Petra Škundrića i >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Branka Radujka, dovodi do izborne komedije, koja će se na Marakani odigrati 10. i 11. decembra. Tako je Bašanović, treći u Zvezdinoj hijerarhiji moći, odmah iza prvog potpredsednika Slaviše Kokeze i vodećeg operativca Zvezdana Terzića, budućeg generalnog direktora, legalizovao postojeće stanje, u kome će ova trojica i dalje biti neprikosnoveni klupski vladari, a Mijailović samo puki paravan za sve ono što budu radili u narednom periodu.

Skupština kluba će se održati 21. decembra, deset dana posle, ovako režiranih, besmislenih predsedničkih izbora, a tu bi već mogao da se podigne glas sve nezadovoljnijih predstavnika Zvezdinih najvatrenijih navijača „delija”, a možda i veterana, kojima se nimalo ne sviđa ovakav razvoj situacije u voljenom klubu. Vođe „delija” prvo nisu imali ništa protiv Radujka, naposletku su stali i uz Škundrića, pa su bili i na sastanku sa Terzićem, ali sve je ostalo po unapred pripremljenom scenariju. Mijailoviću će pripasti petogodišnji predsednički mandat, ako dobije makar i jedan glas, ali time nagomilani problemi, počev od ukupnog duga za koji se strahuje da premašuje 50 miliona evra i za koji još niko nije odgovarao i osmomesečnog kašnjenja plata zaposlenima, mogu da budu još veće breme.

„Izgleda da ću morati da budem predsednik”, poverio se Mijailović u sredu uveče jednom poznatom novinaru u penziji. Dakle, on je praktično nateran na nešto što nije želeo, bez snage da se suprotstavi onima koji vuku konce u Zvezdi posle letošnjeg povlačenja sa čela kluba legendarnog Dragana Džajića. Međutim, da li će sve to proći baš tako glatko? Možda i hoće, jer je ovo ipak Srbija, a situacija u Zvezdi je neretko i odraz stanja u celom društvu. Kokeza, Terzić i Bašanović uzimaju sve čvršće Zvezdu u svoje ruke, a to što Mijailovića postavljaju za predsednika, gotovo da nema nikakav značaj, osim naravno onog formalnog i protokolarnog. Dakle, slede dani komedije na Marakani.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Branko Radujko

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Sa estrade u fudbal: Bašanović od Zvezde vidi Micu Trofrtaljku

Izvor: Blic, 06.Dec.2014, 16:36

Svetozar Mijailović biće izabran za predsednika Crvene zvezde na izborima 10. i 11. decembra, a njega je predložio estradni menadžer Zoran Bašanović...Podatak da će kandidat Upravnog odbora biti jedini na listi pouzdan je znak da se na „Marakani“ i dalje vrte ukrug, bez jasne vizije i ideje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.