Izvor: PRObjave.com, 23.Apr.2010, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Mikec osvojio srebrnu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu

Prva grupa srpskih strelaca predvođena osvajačem srebrne medalje vazdušnim pištoljem Damirom Mikecom doputovala je sa Svetskog kupa u Pekingu, Na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ih Nenad Petković generalni sekretar SSS, Zvonko Šabanović sportski direktor kluba Novi Sad, Vlada Jevtić sportski direktor Crvene zvezde, Marija Petrović tehnički sekretar SS Srbije, trener Damira Mikeca njegov brat Goran Mikec, strelci Jelena Arunović, Uroš Kačavenda, Petar Podraščić, članovi porodice, prijatelji streljačkog sporta i predstavnici medija... Doputovali su i Andrija Zlatić, Jasna Šekarić, Zorana Arunović (svi pištolj), tri takmičarke puškom Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Aranka Binder i trener reprezentacije Mira Maksimović.

- Presrećan sam zbog medalje, ona je rezultat kvalitetnog rada u ovom delu sezone – rekao je Damir Mikec. – Isplatio se odlazak u Sidnej na Svetski kup koji sam sam platio, iskoristio sam da treniram na olimpijskom strelištu i na prva dva Svetska kupa sam gađao u četiri finala, a bilo je jedno srebro, četvrto, peto i sedmo mesto! Čeka me za mesec dana odlazak u Fort Bening na treći svetski kup, ponovo ću platiti, kao i drugi reprezentativci put i boravak jer SS Srbije nema novac...

U finalu, kada je Mikec osvojio srebro, drugo u karijeri (ima srebrni trofej i sa Svetskog kupa u Minhenu 2009), na trenerskoj stolici iza vatrene linije bila je Jasna Šekarić:

- Bila sam tu kao podrška Damiru a i da malo uplašim ostale, jer mu moja pomoć, pošto je odlično gađao, nije bila preko potrebna – našalila se Jasna Šekarić. – Žao mi je što su takmičenja, zbog dana žalosti u Kini, pomerena za jedan dan, pa smo se vratili sa smo pola obavljenog posla i nismo gađali vazdušnim pištoljem i MK puškom trostav, ali šta se može. Nije bilo šanse da pomerimo let, avio karte su rasprodate mesecima unapred, avioni su prepuni!

Sa drugim delom reprezentacije (seniori – puška) ostao je trener reprezentacije Goran Maksimović. Stevan Pletikosić, Nemanja Mirosavljev, Dragan Markvić i Milenko Sebić u petak 23. aprila gađaju MK puškom trostav 3 puta 40 metaka.
Streljački savez Srbije
Službeni Put Zavoda 5
11030 Beograd
Tel: +381 11 3058-571
Email: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.