DOMINACIJA! Zvezda PREGAZILA Megu! Crveno-beli na korak od titule

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 19:27

DOMINACIJA! Zvezda PREGAZILA Megu! Crveno-beli na korak od titule

Mašinerija Dejana Radonjića je nezaustavljiva.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Megu u prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije rezultatom 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13). Klub sa Malog Kalemegdana dominirao je od prve sekunde meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" i najviše zahvaljujući trojkama stigao do dvocifrene prednosti koju nije ispuštao do kraja susreta.

Odlično su crveno-beli otvorili meč, a ponovo je najzapaženiji bio Ognjen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dobrić. Reprezentativac Srbije je svojim poenima sa distance uneo nemir u odbranu Mege. Kako je vreme odmicalo, tako su mu se priključivali ostali saigrači. Lendri Noko je odlično neutralisao Filipa Petruševa i Marka Simonovića, skok "ljubičastih“" praktično nije postojao.

Zvezda je na poluvreme otišla prednošću od 57:37 uz čak 10 pogođenih trojki iz 19 pokušaja.

Fantastično prvo poluvreme 🔴⚪️! 57:37 🔥#TogetherWeStand #kkcz pic.twitter.com/j2qPJGLFRp

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) June 9, 2021

U nastavku susreta gledali smo identičnu predstavu. Crveno-beli su dominirali, pogađali iz svih pozicija, mlada ekipa Mege je pala u letargiju, a to je Dejan Radonjić iskoristio da odmori ključne igrače i šansu ukaže košarkašima sa klupe.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Ognjen Dobrić sa 20 poena, Aleksa Radanov je ubacio 15, Marko Jagodić-Kuridža je dodao 12.

Megu je predvodio Malkom Kazalon. Francuski bek je postigao 16 poena.

Priliku da stigne do drugog trijumfa i trofeja u Superligi Srbije Crvena zvezda će imati u petak od 20 časova kada je na programu meč iz dvorane "Mega faktori".

Crvena zvezda - Mega 98:69 (31:17, 26:20, 21:19, 20:13)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Aleksandar Glišić.

Crvena zvezda: Hol 2, Lazić 9, Dobrić 20, Jagodić-Kuridža 12, Noko 10, Lojd 9, Uskoković, Davidovac 8, Rit 3, Radanov 15, Simonović 6, Kuzmić 4.

Mega: Petrušev 5, Novak 5, Simonović 8, Kazalon 16, Milosavljević 6, Tepić 6, Kljaljević, Momirov 3, Cerovina 3, Matković 10, Simanić 7, Langović.

#GameDAY

🏀 Prva utakmica finala Košarkaške lige Srbije

🆚 @KKMegaBasket

🕗 20:00

📍 Hala Aleksandar Nikolić#kkcz #TogetherWeStand pic.twitter.com/C3rE4GAKhB

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) June 9, 2021

There is no better day to kick off the @KLSrbije final series! 💪🏻 #jokicmvp

Road to 🏆🇷🇸 continues ⤵️

🆚 @kkcrvenazvezda

🕗 20h / 8 pm CET

📍 Aleksandar Nikolić Hall

📺 @arenasport_tv 1️⃣

📲 Arena ☁️ #malivelikiklub #megaiznadsvega #megasoccerbet pic.twitter.com/3JzFSzdbWS

— KK Mega (@KKMegaBasket) June 9, 2021
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DELIJE VRELO DOČEKALE BIVŠEG IGRAČA PARTIZANA: Pogrdno skandiranje za nekadašnjeg reprezentativca! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 09.Jun.2021

Donekle i očekivano. U toku je meč finala košarkaške Superlige Srbije između Crvene zvezde i Mege. Pred poslednju deonicu, izabranici Dejana Radonjića vode ubedljivo sa 78:56. Ipak, jedan detalj je navijačima Partizana posebno zapao za oko. Pristalice crveno-belih su vrelo dočekale njihovog nekadašnjeg...

Nastavak na HotSport.rs...

Zvezda deklasirala Megu u prvom meču finala

Izvor: RTS, 09.Jun.2021

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su nadigrali tim Mege sa 98:69 u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige odigranom u dvorani "Aleksandar Nikolić" i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji. Crveno-beli su ubedljivo krenuli ka osvajanju i trećeg trofeja u sezoni, ali su večeras imali i peh...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.