DO POBEDE VODE DVE STVARI: Simonović otkrio recept za trijumf u Valensiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 16:30

DO POBEDE VODE DVE STVARI: Simonović otkrio "recept" za trijumf u Valensiji

Zvezdi slede dva meča u Španiji.

Košarkaši Crvene zvezde u sredu od 20.30 časova gostuju ekipi Valensije, u utakmici 12. kola Evrolige, a dva dana kasnije sledi novi meč u Španiji u elitnom takmičenju i to sa Baskonijom.

Marko Simonović veruje da Zvezda konačno može da dođe do pobede na strani.

- Očekuju nas dve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teške utakmice, pošto svi znamo kako igraju sve španske ekipe, da ima dosta tranzicije i brze igre. Moramo dobro da se pripremimo za to. Fokusirani smo na duel sa Valensijom, da odigramo dobro i probamo da dobijemo taj prvi meč. Moramo da zaustavimo njihovu tranziciju, dobro trče, a ključ će biti naša odbrana, da nastavimo u našem ritmu. Ako budemo na našem nivou, verujem da neće biti prevelikih problema - rekao je Simonović.

Valensija je dugo bila neporažena na domaćem terenu.

- Da, ali je sada zaređala neke poraze. Zato kažem, ako budemo odbranom kao u utakmici sa Efesom, imamo šansu da ostvarimo pobedu na strani. Teško je igrati u gostima u Evroligi, pogotovo ove godine. Sve ekipe su ravnomerne, svako svakog može da dobije. Videli smo protiv Fenerbahčea i Efesa da može da se igra dobra odbrana i da imamo konstantne poene u napadu, ali opet smo videli i duel sa Olimpijom gde je pogođeno dosta trojki i gde nismo imali šansu za pobedu. Mnogo toga zavisi od nas i kako budemo igrali odbranu od tranzicije.

Posle duela sa Valensijom, sledi gostovanje Baskoniji, koju sa klupe predvodi Duško Ivanović, bivši trener crveno-belih.

- Duško je selektirao ovu ekipu, biće teško. Ali sada smo fokusirani na duel sa Valensijom. Kada to prođe, onda ćemo protiv Baskonije - zaključio je Simonović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.