DIREKTNO U SMRT ZBOG SELFIJA! Navijač Crvene zvezde pao u ambis dubok 200 METARA! Detalji tragedije na Tari!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIREKTNO U SMRT ZBOG SELFIJA! Navijač Crvene zvezde pao u ambis dubok 200 METARA! Detalji tragedije na Tari!

Izašao je iz automobila da se fotografiše, seo na bankinu, a onda je došlo do nesreće!

M. R. (27) iz Beograda, navijač Crvene zvezde, poginuo je u petak oko 18 sati na planini Tari kada je s drugarima seo na ivicu puta da se fotografiše, a onda, u trenutku, nestao u provaliji dubokoj najmanje 200 metara.

Telo nesrećnog mladića izvukli su vatrogasci i spasioci iz Bajine Bašte i rendžeri Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << parka Tara u noći između petka i subote posle višečasovnih napora.

M. R. je, prema nezvaničnim saznanjima, bio na Tari s grupom ljubitelja oldtajmera. Oni su putovali od jezera Perućac krivudavim uzanim putem prema Mitrovcu na Tari, kada su u jednom trenutku stali i izašli iz automobila da se fotografišu jer se sa tog mesta pruža pogled na kanjon Drine.

- Po onome što sam čuo na mestu nesreće, momci su seli na bankinu, na samu ivicu puta, da se fotografišu. Nakon toga, dvojica prijatelja su ustala i krenula ka sredini puta, a M. R. se samo prevrnuo unazad i nestao u ambisu - ispričao nam je juče jedan od prolaznika koji je ubrzo po nesreći bio na kobnom mestu.

Slična nesreća dogodila se u avgustu 2014, kada je lovac Gordan Ristić iz Višegrada pao u kanjon Drine. On je sa prijateljima bio u lovu, ali se u nekom trenutku odvojio i pao sa 40 metara visine. Drugi lovci su videli slomljene grane i njegovu pušku, pa je započeta potraga za nesrećnim čovekom.

Odmah su obavešteni vatrogasci-spasioci iz Bajine Bašte, koji su brzo stigli na mesto nesreće. Pomoću užadi neki od vatrogasaca spustili su se niz liticu, golu stenu, i posle oko 200 metara vertikalne stene kod jednog drveta našli telo nesrećnog mladića koji nije davao znake života.

- Po mrklom mraku, na nepristupačnom terenu, organizovana je zatim akcija da se telo stradalog iznese do puta i posle višečasovnih napora vatrogasaca-spasilaca iz Bajine Bašte, pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz ovog mesta i rendžera NP uspeli su da izvuku telo - prepričava sagovornik.

Mesto na kome se nesreća dogodila poznato je ljudima iz ovog kraja po imenu Krtica, jer su u blizini građevinske mašine kopale tunele za potrebe reverzibilne hidroelektrane „Bajina Bašta“. Uz samu ivicu puta ovde je ambis dubok više stotina metara, a sa ovog mesta pruža se jedan od najlepših pogleda na kanjon Drine. Više javno tužilaštvo u Užicu naložilo je juče obdukciju tela stradalog mladića.

Šok i neverica: Tuga u domu mladića, roditelji otputovali u Užice

U porodičnom domu M. R. u naselju Mirijevo juče su se okupili prijatelji. Međutim, niko od njih nije želeo da komentariše tragediju koja se dogodila.

- Nema šta da se priča, ni mi ne znamo šta se tačno dogodilo. Porodica nije tu - kratko su rekli okupljeni prijatelji. Vreme sahrane nastradalog mladića još nije poznato.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.