DEVOJKA SA SEVERA: Priča o NAVIJAČICI Crvene zvezde koja PRETI da napravi ZNAČAJNU sportsku karijeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVOJKA SA SEVERA: Priča o NAVIJAČICI Crvene zvezde koja PRETI da napravi ZNAČAJNU sportsku karijeru

Prelepa.

Lepa atletičarka Dajana Petković je strastvena navijačica Crvene zvezde. Polovinu života je provela na severnoj tribini među najvatrenim tifozima, a onda je odlučila da obuče dres crveno-belih i pokuša da napravi sportsku karijeru.

Da bi postigla željene ciljeve, morala je da se odrekne mnogih stvari. Osim selidbe iz Mladenovca za Beograd i odvajanja od porodice, propustila je mnoga druženja i izlaske sa društvom. Ipak, najteže joj je palo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kad je odlučila da napusti severnu tribinu, koju je godinama nazivala drugom kućom.

- Ostavljala sam grlo i dlanove na severnoj tribini. Ali prosto, kada sazriš, shvatiš da ne možeš da divljaš tamo i da sutradan dođeš odmoran na trening. S druge strane uvek može da se desi da vas neko, naravno slučajno, zakači laktom tokom navijanja. Nisam smela sebi da dozvolim luksuz da zadobijem povredu koja bi mogla da me košta karijere. Sad sam prešla u VIP ložu, ali mi je srce i dalje na Severu - kazala je Dajana.

❤️⚪❤️⚪❤️⚪💪💪💪

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 10. Мај 2019. у 11:55 PDT

Trenirala je najpre u rodnom Mladenovcu, ali je ozbiljniju karijeru počela 2014. kad je potpisala ugovor sa Crvenom zvezdom. Do sad je osvojila dve bronzane medalje u atletici na državnim prvenstvima, a mašta da jednog dana oko vrata ima zlato sa Evropskog prvenstva u disciplinama 400 ili 800 metara.

- Imala sam mnogo problema sa gvožđem, zbog čega nisam mogla da ostvarim očekivane rezultate. Na to je uticalo više faktora, počevši od pretreniranosti. Na teži način sam shvatila da nije dovoljno da se dođe na stadion i da se bude što duže. Kad sam počela da treniram sa pokojnim trenerom Ismajilom Mačevim promenili smo režim. Treninzi su trajali sat, sat i po vremena, ali su bili jako efikasni. I rezultati su odmah počeli da se pokazuju. Ne znam da li je pametno izneti sve ciljeve. To bi nekako trebalo da se drži za sebe, ali ja znam da ću stići do većih takmičenja - istakla je Dajana.

Kada nekom kaže da je vatrena navijačica sa severne tribine, mnogi joj ne veruju. Najpre zbog izgleda.

- Ljudi obično kad čuju "Devojka koja ide na sever", obično imaju sliku neke divljakuše u glavi. Međutim ja sam sportista, studiram Filološki fakultet, a dolazila sam na utakmice sa sličnim takvim obrazovanim i kulturnim devojkama. Navijači su nas uvek poštovali zato što smo i mi poštovale njihove kodekse. Nismo silazile u kop u jezgro, nego smo imale smo svoje mesto. Bile smo fokusirane samo na navijanje i uvek smo bile sportski obučene, tako da nije bilo razloga za loše komentare. Bolje reći, mi po izgledu, ponašanju i glasu nismo uopšte odudarale od muškaraca - kazala je lepa atletičarka.

Pogledajte još slika lepe Dajane.

Nature makes me feel alive 😍🌿

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 29. Апр 2019. у 12:12 PDT

Драги моји, ЗАПРАТИТЕ @dayanaaa_workout @dayanaaa_workout @dayanaaa_workout !!! 🌟 Профил намењен индивидуалним тренинзима (како вас не бих овде давила тиме). 🔺Програм тренинга који можете наручити једноставно путем поруке. Попуните кратак упитник и у року од 24 сата стиже ваш план и програм! 🔺Идеално за оне који немају много слободног времена! 🔺Вежбе које се раде код куће, а ипак вас могу довести до савршене форме! 💪 (Притом не одузимају превише времена) 🔺 Врлоо ефикасно 💪💪 🔺 Савети око исхране гратис!!! 🥦 Photo 📸 @___boske_ @art_jovanajeremic @art_jovanajeremic 💕

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 15. Апр 2019. у 12:25 PDT

The strongest action for a woman is to love herself, be herself and shine amongst those who never believed she could ✨🌹

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 16. Апр 2019. у 10:39 PDT

Live your passion 🔥❤️⚪ 📸 @art_jovanajeremic

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 17. Апр 2019. у 10:03 PDT

❤️⚪❤️⚪💃

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 16. Мар 2019. у 5:39 PDT

Чекамо спектакл!!!! 💪💪💪🔴⚪🔴⚪

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 2. Мар 2019. у 8:41 PST

... Ја, када ме гледаш, ПОНОСНО СТОЈИМ... ❤️⚪

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 28. Јан 2019. у 11:33 PST

Watching at 2019 like: 😼 🔥

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 25. Дец 2018. у 11:14 PST

Your only competition is yourself!!! 💪😼

Објава коју дели Дајана Петковић (@dayana.redstar) дана 12. Сеп 2018. у 11:18 PDT
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.