DERBI KOLA: Zvezda dočekuje Vojvodinu (17, SASTAVI)

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Dec.2013, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DERBI KOLA: Zvezda dočekuje Vojvodinu (17, SASTAVI)

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA (subota 17,00 (TV Prva))
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Krneta, Lazić, Mijailović, Gogić, Savićević, Milijaš, Pečnik, Dauda, Mrđa.
VOJVODINA: Žakula, Vulićević, Trajković, Vuković, Nastić, Radoja, Alivodić, Poletanović, Vranješ, Kaluđerović, Škuletić.
(FOTO: N. Negovanović)
Nošeni navijačkim pokličom: „Neka vam uvek bude na pameti ko je nosio taj dres sveti”, fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Crvene zvezde ulaze u današnju misiju odbrane časti i vraćanja osmeha samo nekoliko sati pre nego što će se navršiti tačno 22 godine od kako je klub sa Marakane postao šampion sveta.
Da zvezdašima ne presedne sećanje na trijumf u Tokiju potrebno je pobediti Vojvodinu i dokazati da poraz u kup takmičenju od istog rivala (1:3) nije odraz trenutnog kvaliteta i psihološke stabilnosti ekipa.
Drma nervoza beogradske crveno-bele, koliko god ne želeli da priznaju evidentan je i strah od eventualnog novog neuspeha, ali je očit i inat da se revanširaju Vojvodini i ne upadnu u mračni tunel u šampionskoj trci.
Velika želja oseća se i u rečima šefa stručnog štaba Slaviše Stojanovića, iako je njegov rastanak sa klubom evidentan. Vojvodina je u seriji od pet pobeda nad Crvenom zvezdom, čak tri je ostvarila na Marakani…
Posle debakla od srede, želimo da završimo prvi deo prvenstva pobedom i popravimo utisak. Sve iza nas je bilo strahovito nezgodno i teško, ali to je sastavni deo fudbala. Nadam se da će biti kako želimo – istakao je Slaviša Stojanović.
Zvezda je razbijena u četvrtfinalu Kupa Srbije od Novosađana, kontranapadi gosta na Marakani bili su ubitačni i nema dileme da će na istu kartu Marko Nikolić igrati i večeras na Marakani.
Tri stvari na koje sam ukazivao uoči kup utakmice, nisu ispoštovane. Ako želimo uspeh moramo da sprovedemo taktičke detalje, onda će biti mnogo lakše. U suprotnom nas sigurno čekaju problemi – rekao je Stojanović, misleći definitivno na kontranapade i ofanzivne prekide rivala.
Na neizbežno pitanje može li Vojvodina danas, na istom mestu i protiv istog rivala, da ponovi ono što je uradila prošle srede, šef stručnog štaba Marko Nikolić uzraća unapred spremnim odgovorom:
Osnovno je da danas moramo da odigramo bolje nego u četvrfinalu kupa. To znači da treba da ponovimo sve što je pre tri dana bilo više nego dobro u našoj igri, ali i da ponešto podignemo na viši nivo. Iako je zadatak složen, teži nego u prvom odmeravanju snaga, nije nemoguće da još jedanput nadigramo Crvenu zvezdu na njenom terenu.
Na čemu bi vaš tim trebalo da bazira pobednički plan?
Da opet, kao u sredu, budemo snažan kolektiv, požrtvovan, rastrčan i disciplinovan. Tražiću da budemo motivisani, složni i spremni za istrajno „ratovanje” na svakom delu terena i za svaku loptu.
SUPER LIGA – 15. KOLO:
Subota:
Napredak – Javor 13,00
Voždovac – Sloboda Point 13,00
Donji Srem – OFK Beograd 13,00
Spartak – Rad 13,00
Novi Pazar – Radnički (N) 13,00
Čukarički – Partizan 15,00
Crvena zvezda – Vojvodina 17,00
Nedelja:
Jagodina – Radnički 1923 16,00

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.