Crveno-beli blizu titule

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno-beli blizu titule

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu novosadske Vojvodine sa 3:1 (25:19, 24:26, 25:17, 25:20), pa su poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa prvenstva Srbije.Naredna utakmica na programu je 12. aprila od 18 sati u Novom Sadu, dok su eventualni četvrti i peti meč predviđeni za 16. i 19. april.

Crvena zvezda je na samo korak od titule. Beograđani su oba puta iskoristili prednost domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << terena, pa će već u četvrtak u Novom Sadu imati meč loptu za najvredniji trofej. Za razliku od prvog meča, ovaj nije bio toliko kvalitetan, ali ponovo je bolja bila Crvena zvezda.

Iskoristili su domaći sve slabosti novosadskog tima, a na ovom susretu ih je bilo zaista mnogo. Ekipa Željka Bulatovića je bila strpljivija, pa je na kraju ipak zasluženo slavila, dok je Salatić kombinovao i na kraju prekombinovao. Jedini raspoloženi u gostujućem timu bio je sjajni Ivović, ali je to bilo premalo da se ugrozi Zvezda.

Domaćin je kao i u prošlom meču odlično počeo. Vojvodina je doduše imala adekvatan odgovor, ali samo na kratko. Uspeli su Novosađani da povedu posle asa Mrdaka (9:8), a Ćelić je blokom vratio razliku svom timu (14:12). Nije Zvezda zaustavila naboljeg pojedinca u Vojvodini Ivovića, ali jeste ostale.

To je, uz dobar servis i blok donelo Zvezdi tri poena viška (17:14), pa je Salatić zatražio tajm-aut. Nije to pomoglo njegovom timu, kao ni ulazak Martinovića umesto Mirosavljevića. Beograđani su u završnici bili sjajni, pa su uz servise Petkovića rutinski došli do vođstva - 25:19.

Činilo se da će se u istom ritmu nastaviti i u drugom setu. Zvezda je brzo stekla pet poena viška (14:9), ali je Salatić izmenama uspeo da vrati svoj tim u meč. Još na početku ovog perioda u igru je poslao Vrbana, nedugo zatim promenio je i dizače i šansu dao Stefanoviću.

Malo po malo, uz maestralnog Ivovića, na kojeg je išla gotovo svaka lopta, Novosađani su topili prednost rivala. Već posle bloka Mrdaka došlo je do izjednačenja (16:16), a egal igra potrajala je do kraja seta. Crvena zvezda je prva došla do set lopte (24:23), imala je i kontru, ali je Gerić izblokirao Petkovića. Novosađani su potom preuzeli inicijativu, as Mrdaka i novi blok Gerića bili su dovoljni za izjednačenje - 26:24. Ivović je u ovom setu nanizao 12 poena, uz neverovatnu realizaciju napada (13-11).

Nije gubitak seta poremetio domaće. Zvezda je brzo, uz "kuvanje" odličnog Mitića stekla razliku (8:4). Ponovo je pokušao Salatić izmenama da promeni ritam, ali ovoga puta mu to nije pošlo za rukom.

Povratak Luke Čubrila na mesto dizača, ulazak Nemanje Čubrila na korekciju umesto indisponiranog Mrdaka, potom i Mihajla Stankovića na prijem ipak nije promenio odnos snaga na terenu. Crveno-beli su lako priveli set kraju - 25:17.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u četvrtom periodu. Zvezda je opet brzo napravila razliku, koju je držala sve do 13:8. Tada je jedan sjajan potez Gerića trgnuo Novosađane, koji su čak prišli na poen zaostatka (15:14), ali za preokret nisu imali snage.

Blokovi Petkovića i Milutinovića, kao i greška Luke Čubrila vratili su domaćima pet poena viška (20:15), pa je finiš protekao bez drame. Crvena zvezda je lako privela meč kraju i duplirala prednost u finalnoj seriji - 25:20.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvezda dobila Vojvodinu i povela sa 2:0

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su Vojvodinu rezultatom 3:1, po setovima 25:19, 24:26, 25:17, 25:20 u drugom meču finala plej-ofa...Zvezda je došla do druge pobede u finalu plej - ofa, igra se na tri dobijene utakmice, u prvom meču crveno-beli savladali su Vojvodinu sa 3:0, posle 102 minuta igre...Zvezda...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.