Crvena zvezda povela u finalu

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda povela u finalu

Crvena zvezda – Vojvodina 3:0 (30:28, 25:22, 25:20)
Dvorana: SC „Šumice“. Gledalaca: 700. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Predrag Balandžić (Beograd). Trajanje meča: 89 minuta. Rezultat u seriji: 1:0.
CRVENA ZVEZDA: Stoilović 14, Koprivica 9, Milutinović 2, Mitić 5, Petković 26, Ćelić 5, Vujić (libero), Okolić, Pajić, Jakovljević, Buculjević, Perić. Trener: Željko Bulatović.
VOJVODINA: Mirosavljević 1, Veselinović 11, Ivović 15, Gerić 5, L. Čubrilo 2, Mrdak 16, Kapur (libero), N. Čubrilo, Vrban, Stefanović, M. Stanković, Martinović 2. Trener: Nikola Salatić.
Crvena zvezda je odigrala možda i najbolji meč u sezoni, pa je slavila u prvom meču finala plej–ofa protiv odlične Vojvodine. U duelu dve crveno–bele ekipe bolji je ovoga puta bio domaćin, u čijim redovima nije bilo slabog mesta. Predvodio ih je Petković, fantastični su bili Mitić i Stoilović, ali pohvale zaslužuju i svi ostali. 
Dugo se „lomio“ rezultat u uvodnom setu, a prva je do dva poena viška stigla domaća ekipa, posle bloka Koprivice (16:14). Visok ritam držao je domaćin, pa je uz bloka Ćelića imao i rekordnih „plus tri“ (20:17). Zatražio je tada Salatić tajm–aut, usledila je najpre greška Petkovića u kontri, a potom i dva sjajna servisa Ivovića za izjednačenje (20:20).
Novosađani su posle dugo vremena vratili prednost blokom iskusnog Gerića (23:22), a imali su i prvu set loptu (24:23). U dramatičnoj završnici Vojvodina je propustila još tri set lopte. Crvena zvezda je do druge prilike da završi set došla posle bloka Ćelića, a odmah je to i iskoristila, uz grešku Veselinovića – 30:28.
Opao je malo kvalitet na startu drugog perioda, a to je Vojvodina iskoristila da odmah napravi osetnu razliku (5:1). Bulatović je bio prinuđen da zatraži tajm-aut, a njegov tim se brzo vratio u igru uz odlične servise Petkovića (5:5). Ipak, gosti su uspeli još jednom da se „odlepe“, pa su na drugom obaveznom predahu imali tri poena prednosti (16:13).
Nije se Zvezda predavala, zaigrali su znatno strpljivije, bili su u pojedinim momentima fantastični u odbrani, pa ih je to još jednom vratilo u meč. Blok Mitića, a nedugo potom i greške Luke Čubrila i Mrdaka bili su dovoljni za prvo vođstvo Beograđana (20:19). Uhvatio je tim Željka Bulatovića ritam, u kojem je i završio ovaj set. Servisima Petkovića i poenima odličnog Stoilovića domaći su stigli do tri vezane set lopte (24:21), a drugu je iskoristio Koprivica – 25:22.
U trećem periodu Vojvodina je povela sa 3:1 na startu, ali je opet svoj tim servisima pokrenuo Petković (5:3). Novosađane je u igri držala sjajna realizaacija napada, a gotovo neverovatno zvuči podatak da su u tom elementu bili stoprocentni (9-9) iako je Zvezda imala prednost (12:10)!

Držali su domaći visok ritam, pa su uspeli da dođu i do četiri poena viška (16:12). Vojvodina je imala snage samo da priđu na dva poena minusa (16:14), ali je nedugo zatim Stoilović vratio razliku (20:16). Tek tu je bio kraj otpora gostujućeg tima, koji je odigrao vrlo dobar meč, ali nedovoljno za gotovo nepogrešivu Zvezdu – 25:20.



Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.