Izvor: Politika, 18.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda i bez navijača na pobedu u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde (19 č) pred praznim tribinama dočekuje Laboral Kuću u duelu za drugo mesto D grupe Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde u poslednjem meču u prvoj fazi Evrolige dočekuje špansku Laboral Kuću (19 č). Oba tima već su obezbedili plasman među 16 najboljih, tako da će duel odlučiti o drugom mestu D grupe . Utakmica će se igrati bez publike, a trener Dejan Radonjić smatra će prazan „Pionir” biti šansa više za tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa Pirineja.

– Naši navijači pomažu mladim igračima fantastičnom podrškom. Davali su nam impuls i energiju da prikažemo maksimum na terenu. Sada će njihovo odsustvo pokušati da iskoriste igrači Laborala. Probaćemo da zadovoljimo apetite naše publike, koji neće biti uz nas na tribinama, ali hoće srcem – rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je naglasio da njegova ekipa neće kalkulisati i tako eventualnim porazom „izabrati” grupu u kojoj će nastaviti takmičenje.

– Ovo je borba za više mesto na tabeli, Laboral je od starta krenuo sa kvalitetnim timom. Uvek su u gornjem delu tabele španskog prvenstva, a i po iskustvu i budžetu su ispred nas. Posle prvog meča stvoren je ambijent da Laboral ne može dalje, ali su pobedili Olimpijakos, Galatasaraj i Valensiju, i tako obezbedili prolaz u „Top 16” fazu. Takođe, angažovali su Džejmsa, prvog strelca grčkog prvenstva, a mi se spremamo kao i do sada, samo sa idejom da pobedimo.

Radonjić je rekao da su svi igrači spremni i da je kod njih prisutna velika želja da pobedom krunišu dosadašnje dobre rezultate.

– Hoćemo da uspeh i plasman među najboljih 16 timova Evrolige nadogradimo osvajanjem drugog mesta. Ne gledamo šta će to dalje doneti, ne kalkulišemo jer su razlike u timovima minimalne. Cilj je pokazati da u svim uslovima možemo da pobeđujemo – zaključio je Radonjić.

----------------------------------

Navaro: Prazan „Pionir” naša šansa

Trener Laboral Kuće Ibon Navaro rekao je da će njegovom timu najveća prednost protiv Crvene zvezde u Beogradu biti upravo nedostatak uzavrele atmosfere.

– Najvažnije je da smo se plasirali u narednu rundu. Rival je veoma jak i moramo da odigramo još jedan dobar meč ukoliko hoćemo pobedu. Zvezda igra čvrstu odbranu, svi igrači imaju veliki doprinos i biće veoma teško. Pobedili su nas na našem terenu 20 razlike pred 9.000 gledalaca, pa će igranje u praznoj hali biti prednost našeg tima – rekao je Navaro.

F. M.

objavljeno: 19.12.2014.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.