Crvena zvezda će višestruko profitirati od mladih igrača!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2015, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda će višestruko profitirati od mladih igrača!

"U Crvenoj zvezdi svi dobijaju šansu, ja sam spreman da nosim taj teret na svojim plećima, jer znam da će zarad toga Zvezda imati ogroman benefit u ovoj sezoni, ali i bliskoj budućnosti", rekao je Radonjić

Zvezdin junak Kvinsi Miler bio je prelomni faktor u najvećoj pobedi kluba s Malog Kalemegdana u novijoj istoriji, Majk Cirbes je još jednom pokazao da je kralj reketa i Gustavu Ajonu, Felipeu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Rejesu i Andresu Noćioniju postao je noćna mora, ali ogromne zasluge za veliki uspeh idu i na račun golobradih momaka - Nikole Rebića i Marka Gudurića.

U momentima kada je Real preokrenuo rezultat u svoju korist i hvatao veliki zalet ka pobedi, a Zvezda bila lišena pomoći Stefana Jovića zbog ispada koji je napravio, upravo su deca iz Zvezdinog omladinskog pogona, prevashodno Rebić i Gudurić bili tas na vagi koji je utakmicu ponovo vratio u ruke crveno-belih, a kasnije zajedno sa ostatkom tima režirali čudesnu pobedu nad madridskim Realom.

Dug je put do zvezda, ali Simanić i Gudurić su napravili prvi korak (VIDEO)

Toga je bio svestan i trener Dejan Radonjić, koji nije krio oduševljenje zbog igara koje pružaju mladi igrači.

"Nameće se teza da mladi igraju dobro, a onda kada jednom odigraju loše prave se analize njihove igre, da li su dovoljno dobri ili ne, a kritičari ih šalju kućama. Nemojte to da radimo, normalno je da će biti uspona i padova, ipak su oni mladi momci. U Crvenoj zvezdi svi dobijaju šansu, ja sam spreman da nosim taj teret na svojim plećima, jer znam da će zarad toga Zvezda imati ogroman benefit u ovoj sezoni, ali i bliskoj budućnosti. Bio je Strazbur, kada se desilo nekoliko grešaka, ali došao je Real. Ja imam dovoljno strpljenja za sve, siguran sam da će Zvezda imati višestruki profit od ovih momaka, jer svako novo evroligaško iskustvo jako znači", rekao je Radonjić, koji je otkrio da bi Nemanja Dangubić mogao da se nađe u timu već u meču protiv Himkija u Beogradu narednog petka.

Nikola Rebić je meč završio sa pet poena, četiri asistencije i dva skoka, Marko Gudurić je imao osam poena i dva skoka, uz gotovo savršen šut iz igre (3/4), dok je Boriša Simanić odigrao tek nešto više od minuta i ostavio svoj pečat u pobedi. Ali, osećaj zadovoljstva koji je ostao nakon što su dvojica omladinaca naneli veliku štetu moćnom Realu svojim prodorima, asistencijama, šutevima i čvrstom odbranom... Neprocenjiv je!

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.