Crvena zvezda bez novih imena u prvi deo Top 16 faze

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda bez novih imena u prvi deo Top 16 faze

Osim Vasilija Micića, koji će dres srpskog i regionalnog šampiona zadužiti najkasnije do ponedeljka, klub (trenutno) neće dovoditi pojačanja. Tompson će dobiti novu šansu, Golubovića ne želi trener Radonjić

Drugi mandat Markusa Vilijamsa u Crvenoj zvezdi završio se neslavno, ali problematika koja je nastala od povratka na Mali Kalemegdan razrešena je u krugu porodice, što je potvrdio i prvi čovek kluba, Nebojša Čović. Crveno-beli brzo su reagovali i na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tržištu pronašli adekvatno rešenje. U ovom momentu pitanje je samo trenutka kada će Vasilije Micić zadužiti dres Crvene zvezde (najverovatnije trogodišnji ugovor), a krajnji rok za ozvaničenje saradnje je ponedeljak. Tada ističe i poslednji termin za prijavu pojačanja u Evroligi. A kako saznaje MOZZART Sport novih imena, bar u prvoj polovini Top 16 faze elitnog takmičenja, neće biti.

Praktično od trenutka kada je Nebojša Čović najavio, a trener Dejan Radonjić potvrdio da će biti određenih promena u igračkom kadru, brojna imena dovođena su u vezu sa crveno-belima. Džeremi Pargo, Džej Ar Rejnolds i Vladimir Golubović samo su neki od igrača koji su figurirali kao potencijalna pojačanja. I zaista - određenog interesovanja je bilo, prvenstveno za Parga i Golubovića. Ali, realizacije transfera neće biti - u prvom slučaju zbog finansija, u drugom zato što je trener Radonjić protiv dolaska centra Strazbura.

Golubović je donekle bio viđen kao zamena za Majka Cirbesa u slučaju da nemački reprezentativac napusti Zvezdu na leto, ali od takve ideje odustalo se brzo. Jer, klub već ima uspostavljen sistem u kojem je Cirbes nosilac igre, Vladimir Štimac sve više pokazuje zašto je doveden, dok je dugoročni plan da se Stefan Nastić afirmiše u budućeg centra tima. Uostalom, zato je sa njim i potpisan četvorogodišnji ugovor.

Ono što je verovatno i najvažnije - Rajan Tompson dobio je novu injekciju poverenja od strane stručnog štaba i sigurno će biti u Crvenoj zvezdi i u narednom periodu. Nekadašnji igrač Bamberga nalazi se u puno trenažnom procesu i ono na čemu Radonjić uporno insistira jeste da se uspostavi sistem koji ne bi trebalo da se remeti. Ali, ovo je možda i poslednja šansa koju će klub pružiti Amerikancu da dokaže da je dostojan dresa koji nosi. Sve kredite koje je do sada imao najviše su zasnovani na tome koliki trud Tompson ulaže na svakom treningu, a tu je i momenat želje u rešavanju odbrambenih zadataka, koje odrađuje gotovo bez greške. Ipak, određena blokada koja postoji u ofanzivi i dalje ne dozvoljava Tompsonu da se opusti i pokaže zašto je bio jedan od najboljih šutera nemačkog prvenstva.

I upravo zbog toga Crvena zvezda, a pre svega Dejan Radonjić, ne žele da angažuju nova imena samo kako bi napravili promenu. Jer, posle grešaka sa Skorcanitisom, Mekelom i Vilijamsom prava za kiks više - nema. Ono što je takođe kočnica u realizaciji eventualnih transfera jeste i skromno stanje na pijaci, gde trenutno ne postoje rešenja koja su realna i koja bi pravila razliku na terenu. Opet, prvenstvo zbog finansijskih pitanja.

U slučaju da Crvena zvezda ne prijavi nova imena za Evroligu do ponedeljka, novi rok biće omogućen između sedme i osme runde Top 16 faze. U međuvremenu je i 10. januar, kada ističe poslednji termin za registrovanje novih imena u Jadranskoj ligi. To znači da klub praktično ima „luft“ od skoro dve nedelje da pronađe novog igrača, koji bi mogao da se uklopi u Zvezdin sistem tokom ABA lige, ali bi propustio prvu polovinu Top 16. U drugom delu ne bi bilo prepreka.

Zvezda više neće ići glavom kroz zid. Klub će pokušati da povrati izgubljeno poverenje kada su u pitanju akvizicije novih igrača, zbog čega će se ići principom „dva puta meri, jednom seci“. Zato je Tompson zadužio novu dozu poverenja. Ali i ono ima rok trajanja.

A samo je na njemu da dobrim igrama vrati nešto što nije dobio nijedan stranac u istoriji Crvene zvezde.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.