Crvena zvezda „One Team“ Telekom Srbija

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda „One Team“ Telekom Srbija

Akcija „Kroz igru učimo“ uz podršku Telekoma Srbija.

U okviru podrške inkluziji i obrazovanju određenih društvenih grupa, Telekom Srbija priključio se akciji „Kroz igru učimo - Learning2play“, u okviru projekta „One Team“, koji KK Crvena zvezda Telekom organizuje u saradnji sa Specijalnom Olimpijadom Srbije i Evroligom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Direktor marketinga KK Crvena zvezda Telekom istakao je da se projekat sastoji iz tri nivoa. „Prvi nivo će biti baziran na obrazovanju, drugi na košarkaškim treninzima, a treći je onaj koji je poenta celog ovog projekta - da iskoristimo košarku, kako bismo sve ovo mogli da integrišemo. Na treninzima ćemo imati košarkaške i praktične vežbe, a cilj je da se polaznicima kroz igru ukaže na značaj obrazovanja", objasnio je direktor marketinga KK Crvena zvezda Telekom Filip Sunturlić.

Menadžer za korporativnu društvenu odgovornost u Telekomu Srbija Miroslava Tešin Popović podsetila je da Telekom Srbija kao kompanija odgovorna prema svojim korisnicima i prema zajednici u kojoj posluje, nastoji da podrži one projekte koji dele vrednosti za koje se i sama kompanija zalaže. „ U ovom slučaju reč je o sportskom duhu, timskom radu i unapređenju obrazovanja mladih i zbog toga nas posebno raduje ova saradnja. Učešće u projektu „One Team“ za nas nije novo, a prethodna saradnja je od strane Evrolige ocenjena veoma pozitivno, tako da se nadamo da ćemo taj uspeh ponoviti, na dobrobit mladih učesnika u ovom projektu.“, rekla je Miroslava Tešin Popović.

Generalni sekretar Specijalne Olimpijade Srbije Milana Jeremić istakla je značaj projekta za unapređenje sportskih veština, ali i znanja iz srpskog i engleskog jezika i matematike, na koje se odnosi edukativni deo projekta. U ime svojih saigrača, obratio se kapiten tima Crvena zvezda Telekom Luka Mitrović koji je iskazao i svoje lično zadovoljstvo što učestvuje u ovoj korisnoj i lepoj akciji.

Cilj programa „Laerning2Play“ je da poveća svest javnosti o društvenom problemu nepismenosti i da osobama koje zbog nedostatka obrazovanja imaju poteškoće u komunikaciji ponudi novu šansu za razvoj i integraciju u zajednicu. Projekat će obuhvatiti mlade polaznike uzrasta od 14 do 25 godina u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, Pirotu i Čačku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.