Crvena zvezda - Cedevita 47:30 23. minut

Izvor: Večernje novosti, 25.Apr.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda - Cedevita 47:30 23. minut

Borba za titulu prvaka u ABA ligi i zvančno počinje u subotu uveče. Crvena zvezda pred svojim navijačima u dvorani "Pionir" dočekuje Cedevitu u prvom meču finalne serije regionalnog takmičenja.Do finala su došli pobedama nad Partizanom (3:1), odnosno nad ekipom Budućnosti (3:2). Što se prethodnih duela ovih ekipa u ovoj sezoni tiče crveno-beli su slavili u oba meča, u Beogradu je bilo 78:63, dok je u Zagrebu bilo mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << neizvesnije - 88:87.Tribine u dvorani se polako popunjavaju, a razlog toga je fudbalski "večiti derbi" koji se igrao na stadionu "Rajko Mitić". Za razliku od košarkaškog "večitog derbija" prošle nedelje, za meč sa Cedevitom nije bilo toliko pripadnika obezbeđenja ispred dvorane.Dešavanja sa utakmice pratite na sajtu "Novosti". PRVA ČETVRTINAPočetak utakmice je u potpunosti pripao crveno-belima. Koristili su prednost domaćeg terena, na pravi način, a posebno se u tim momentima isticao kapiten Luka Mitrović koji je vodio svoju ekipu sa čak deset postignutih poena u prvoj deonici. Koliko dobro su igrači Zvezde započeli meč, najbolje govori činjenica da su za tri minuta primili svega dva poena. Odlično su koristili prednost u reketu i sjajnog Bobana Marjanovića, nad kime je veoma brzo dve lične greške zaradio Bilan, koji je brzo morao da izađe iz igre. Zamenio ga je Barać, ali ni on nije imao previše uspeha u čuvanju jednog od najboljih centara Evrope. Nije mu mnogo trebalo da i on napravi dve lične greške i tako zada dodatnu glavobolju treneru Repeši koji je bio primoran da ubaci nižu petorku na teren.Posle sedam minuta meča je Zvezda imala dvocifrenu prednost (21:8). Zaista su izabranici trenera odigrali gotovo bez greške prvih deset minuta utakmice i stigli do čak 15 poena prednosti (24:9). DRUGA ČETVRTINAVelika prednost stečena posle prvih deset minuta je dala priliku treneru Radonjiću da malo ekperimentiše, pa su drugu deonicu započeli Jović na poziciji plejmejkera i Tejić na poziciji krilnog centra, umesto odličnog Luke Mitrovića. Sa druge strane igrači hrvatskog tima nikako nisu mogli da pronađu put do koša, pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani domaćeg tima, kako su šutirali govori i podatak da su za dva pogodili svega četiri šuta iz 17 pokušaja, kao i da su prve poene u drugoj deonici postigli tek u 14. minutu i to preko trojke Babića.Minut pre toga su prelepim zakucavanjima erupciju u dvorani izazvali Marko Tejić i Nemanja Dangubić i tako nastavili dominantnu igru svog tima. Pokušavali su gosti nekako da pronađu način da se vrate u igru, zaigrali su nešgo agresivnije u odbrani, ali i u napadu su više išli na prodor, pa su sa linije penala uspevali da postižu poene (36:17). Posle mini serije gostiju od 5:0 (dvojka Bilana i trojka Gordića), Radonjić je bio primoran da zatraži tajm-aut i malo smiri svoje pulene. U tome je donekle uspeo, pa su crveno-beli na poluvreme otišli sa 18 poena prednosti (42:24).
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Večiti derbi

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zvezda posle derbija: Došlo vreme da se rastajemo...

Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2015, 14:48

Igrači u ozboljnim godinama, operisani od liderskih sposobnosti, ne zaslužuju da nose dres Crvene zvezde..Ima ona narodna poslovica o tome kako samo neinteligentan (da ne upotrebimo težu reč prim.aut) čovek ništa ne nauči iz sopstvenih grešaka. Derbi susret sa Partizanom, posle kojeg Crvena zvezda...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.