Cirbes za nemačke medije: Srbi su prijatelji, a njihov kajmak predivan

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirbes za nemačke medije: Srbi su prijatelji, a njihov kajmak predivan

Dok se košarkakaši Crvene zvezde pripremaju za okršaj sa Albom u berlinskoj "O2 areni", Maik Cirbes je izdvojio malo vremena da u intervjuu za nemački "Spox" dočara kakav je život u maloj zemlji na brdovitom Balkanu i kako se i on uklopio u srpsku svakodnevnicu.

- Trudim se da naučim srpski jezik. Iako nije lak, uspeo sam da savladam neke osnovne stvari, kao na primer da naručim kafu. Za neke komplikovanije razgovore moram da koristim pomoć - počeo je Cirbes. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Nemački reprezentativac je govorio i o razlikama između dve zemlje.

- Prva velika razlika u odnosu na Nemačku je hrana. U Srbiji imate mnogo raznovrsne hrane i možete da se hranite zdravo. Ali, ima i dosta "teške" hrane, koja ne prija baš svakom, pošto se koristi mnogo mesa i krompira. Dosta su u upotrebi i mlečni proizvodi, od kajmaka, preko pavlake do jogurta i sve to baš volim. Što se tiče ljudi, oni su vrlo iskreni i topli, pravi prijatelji. Ako se, kojim slučajem, desi da im se neko ne sviđa, oni to umeju jasno da iskažu. Međutim, umeju da te tretiraju kao pravog prijatelja, vrlo su otvoreni i druželjubivi, od početka su ostavili jak utisak na mene.

Nemačke novinare posebno je interesovao odnos sa saigračem Bobanom Marjanovićem.

- Bobi mi mnogo pomaže otkad sam došao u klub. On je jedan jako dobar momak, koji možda ostavlja pogrešan utisak zbog visine, ali vrlo je fin i druželjubiv čovek. Kada nismo na treninzima često se družimo i provodimo dosta vremena zajedno, zbog čega je naš odnos izuzetan.

Zvezdin centar je takođe istakao da među igračima vlada izuzetan timski duh i da je odnos sa navijačima izvrstan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.