Cirbes Meister sprečio frku na startu! Pune ruke posla za šampiona, Mega klinci pokazali zube

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cirbes Meister sprečio frku na startu! Pune ruke posla za šampiona, Mega klinci pokazali zube

Nije bilo lako ekipi Dejana Radonjića - protivnik je bio jako motivisan, a ni stvari na parketu nisu izgledale kako treba...

Što bi kladioci rekli - iz dvojke u keca! Iz poluvremena u kojem je bilo previše grešaka nedovoljno spremnog prvaka, u drugi deo u kojem su se videli samo obrisi igre koju bi Crvena zvezda trebalo da prikaže. Želja nije bila sporna, mali broj zajedničkih treninga, povrede, prehlade i reprezentativne obaveze pojedinaca učinile su svoje. Mlada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekipa Dejana Milojevića umalo je napravila prvu senzaciju u novoj sezoni, ali posle solidnih 20 minuta nada Mege ostala je samo na tome - umalo. Šampion Jadranske lige probio je led, uzeo dva boda i premostio prvu veliku prepreku - 76:70 (9:17, 18:19, 22:13, ).

Generalni utisak je da je trener Dejan Radonjić zaista bio u pravu kada je nekoliko puta javno naglašavao da će biti potrebno vreme da se ekipa uigra. Starosedeoci Branko Lazić, Maik Cirbes i Luka Mitrović izneli su najveći teret na svojim leđima, od Tompsona, Skorcanitisa i Mekela očekuje se mnogo, mnogo više. Doskorašnji igrač Bamberga propustio je akciju u gotovo kompletnom drugom delu i videlo se da ga je povreda omela da pokaže ono što zna, Sofo je igrao koliko je mogao, ali primetno je da mu fali još vremena za prilagođavanje novoj sredini, dok je najviše prikazao novi organizator igre, koji je sakupio devet poena i sedam asistencija, ali i četiri izgubljene lopte.

Ali, ostanak Maika Cirbesa ispostavio se kao najbolji potez Zvezdine uprave. Za sada. Nemački reprezentativac je, uprkos nedavnom izlasku iz povrede, pokazao najviše, najveću želju i da mu je košarka jako nedostajala. Zato je meč završio sa 19 poena i sedam skokova, ali i utiskom da će tek pokazati pun potencijal.

Nedorečena je bila Mega u meču koji je vrlo lako mogao da ode upravo na vodenicu tima iz Sremske Mitrovice. Nisu ni jedni, ni drugi blistali, ali je manje loša bila Crvena zvezda. Tačnije bila je konkretnija u želji da se dokopa kompletnog plena.

Nije bilo nimalo lako, ali ko je uopšte pomislio da će u malom srpskom derbiju bilo šta biti lako. Ali, Crvena zvezd nije bila uverljiva u prvom poluvremenu. Treba još jednom napomenuti, Dejan Radonjić još nije lepo "naštelovao" mašinu, mnogo je prostora za napredak. Isto tako imaće igrači crveno-belih temu za razmišljanje - svega tri pogođena slobodna bacanja iz jedanaest pokušaja (15/31 na kraju), dve ubačene trojke posle deset šuteva (7/21 na kraju), ali i 11 izgubljenih lopti (20 na kraju). Sve to u samo 20 minuta igre.

Umeli su takvu Zvezdinu igru da kazne novajlije Ivanović i Luvavu, te mladi Nikolić. I Mega je do kraja prvog poluvremena uspela čak da dođe do dvocifrene prednosti i natera protivnika da promeni ploču. To se brzo i desilo. Maiku Cirbesu, koji je gospodario reketima u prvom delu, pridružili su se praktično svi saigrači koji su se našli na parketu, osim golobradog Simanića, koji nije dobio svoju šansu. Zvezda je pakleno započela treću četvrtinu, pa u serijama - prvo 8:1, potom i 8:2, preokrenula rezultat i u 25. minutu došla do prve prednosti od starta susreta.

Podigli su pritisak košarkaši Mege svojim protivnicima na drugoj polovini terena pkratično sve do polovine poslednje deonice. Ali, na kraju je pobedu odnelo iskustvo, duža klupa i veći izbor igrača. Ekipa Mega Leksa, vođena Zagorcem i Nikolićem, biće tvrd orah za sve protivnike. Možda čak i kandidat za plej-of.

Na kraju, najviše koševa u Crvenoj zvezdi od ostalih igrača ubacio je Branko Lazić - 13, uz tri pogođene trojke. Na drugoj strani Nikolić je ubacio 17 poena, uz osam skokova, dok je Zagorac imao 16 koševa i devet uhvaćenih lopti.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.