CSKA se snašao bez Tea, Efes poražen pred Zvezdu

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA se snašao bez Tea, Efes poražen pred Zvezdu

Košarkaši CSKA nadigrali su Anadolu Efes 80:77 i dodatno pogurali Crvenu zvezdu ka plej-ofu Evrolige.

Efes je prvi ispod plej-of zone sa tri pobede manje od Zvezde, kojoj gostuje u sledećem kolu 3. februara.

CSKA je stekao 13 poena prednosti odličnom odbranom u drugoj i trećoj četvrtini, ali Tomas Ertel sa dve trojke smanjuje na 89:85 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred poslednje 32 sekunde.

Turci ne uspevaju da realizuju naredni napad, ali zadržavaju posed nad loptom uz 16 sekundi za novu akciju. Opet odgovornost preuzima Ertel koji polaže loptu u obruć iz teške pozicije, a Džekson dobija faul pred poslednjih pet sekundi.

Amerikanac je pogodio samo jedno slobodno, pa gosti greću u napad za produžetak, sudije ne reaguju na nešto jaču odbranu domaćina, pa Braun ne uspeva da pogodi sa polovine terena.

Nando de Kolo je bio najefikasniji u domaćoj ekipi sa 14 poena uz četiri asistencije, a najbolje ga je pratio Kajl Hajns koji je ostvario dabl-dabl sa 13 poena i deset skokova.

S druge strane je blistao Ertel sa 24 poena uz četiri proigravanja, a 16 je dodao Tajler Hanikat uz šest skokova.

CSKA je zadržao prvo mesto u El sa 15 pobeda, jednom više od Real Madrida, dok je Efes doživeo 11. poraz.

"Armejci" u sledećem kolu igraju derbi meč takmičenja, u reprizi prošlogodišnjeg finala gostuju Fenerbahčeu u Istanbulu 2. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.